Plante medicinale
Pagina 58

Nu ai nevoie de un doctorat pentru a-ți da seama că somnul este esențial. Oricine s-a străduit să treacă peste a doua zi după o noapte târzie, vă poate spune asta. Însă un grup de cercetători afirmă că beneficiile somnului ar putea concura chiar și cu unele medicamente pentru...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 19:38

Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 18:59

Putem să ne trezim dimineața și fără sunetul enervant al alarmei, dacă îl înlocuim cu ceva anume, spune psihologul Alexandru Pleșea

Scris de: Adisa Codruț       11 noi 2019, 09:12

Britanicii duc un stil de viaţă mai nesănătos şi beneficiază de mai puţini medici şi asistente pe cap de locuitor, față de locuitorii altor ţări dezvoltate.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi 2019, 11:02

Suferiți de insomnie? Este posibil să fiți mai predispuși să suferiți atac de cord sau accident vascular cerebral sau să dezvoltați boli de inimă, potrivit unui nou studiu publicat miercuri.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi 2019, 15:26

Alergarea nu este bună doar pentru sănătatea și bunăstarea de zi cu zi a unei persoane, ci poate reduce riscurile unei morți precoce, au arătat noi cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi 2019, 08:47

Un nou studiu constată că nu există suficiente informații pentru a susține afirmația potrivit căreia jocurile video violente duc la acte de violență.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi 2019, 08:14

Sectorul proteinelor alternative continuă să crească după interesul arătat pe glob față de friptura vegană și înlocuitori vegetali pentru hamburgeri.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi 2019, 16:47

Zahărul are o reputație de inamic atunci când vine vorba de crearea unei diete hrănitoare și echilibrate. Cert este însă că nu ai putea supraviețui fără zahăr. Corpul se bazează pe cantități mici de zahăr pentru a funcționa corect.  

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi 2019, 08:33

Evoluția obiceiurilor alimentare și igienice în țările occidentale este asociată cu o scădere a bacteriilor care ajută la digestie. Aceste bacterii au fost găsite și în Iceman, care a trăit cu 5300 de ani în urmă, și sunt încă prezente în populațiile neoccidentale...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 15:39

Deși proteinele acționează practic în toate procesele de susținere din organism, în cantități prea mari, acestea pot face mai mult rău decât bine.   

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 08:25

Migrenele sunt declanșate de anumiți factori pe care cercetătorii încă se luptă să-i înțeleagă. Ei au făcut o asociere cu consumul unor băuturi, printre care și cafeaua.

Scris de: Angela Sabău       04 noi 2019, 16:46

Amețelile sunt un simptom comun al femeilor. Deși multe dintre cauzele amețelilor sunt minore și ușor de gestionat cu ușoare modificări ale stilului de viață sau medicamente, ele pot ascunde o afecțiune mai gravă.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 13:10

Dr Mihail Pautov, chirurg la Institutul Clinic Fundeni și blogger, spune că postul intermitent (intermittent fasting) aduce beneficii pentru sănătate dacă e făcut cum trebuie.

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2019, 00:10

Aveți nevoie de un alt motiv pentru a vă monitoriza consumul de alimente ultraprocesate? Reducerea consumului acestora vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 10:03

Colesterolul HDL, cunoscut și cu denumirea de colesterol bun, acționează ca un protector, transportând excesul de colesterol în sânge înapoi la ficat, unde este metabolizat sau descompus.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 10:56

Amețeala și oboseala pot rezulta din lipsa de lichide sau pot fi simptomul unei afecțiuni. Potrivit Institutului Național de Sănătate, amețelile și oboseala pot fi cauzate de deshidratare. Dacă suferiți de sindrom de oboseală cronică sau de  anemie, puteți prezenta, de asemenea, să...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:50

Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile nu sunt susceptibile de efecte drastice asupra glicemiei. Țelina este de fapt...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:17

A lua prea mult din orice - chiar și atunci când este vorba de ceva sănătos, precul vitaminele - poate provoca probleme. Deși unele vitamine sunt relativ inofensive în cantități nelimitate, deoarece corpul tău excretă excesul, altele pot fi luate doar în cantități limitate.

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 16:24

Timp de secole, un vechi proverb spunea că somnul este cel mai bun sfetnic. Să dormi cu gandul la o problemă, iar dimineața vei găsi soluția. Albert Einstein a fost un susținător uriaș al soluțiilor din somn, care nu numai că dormea zece ore în fiecare noapte, dar a promovat și ideea de...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 15:55

Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de scăderea nivelului de colesterol „rău”.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 10:59

Mihai Constantinescu a încetat din viață în această seară, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii au încercat să-l resusciteze, fără succes. El era internat în stare gravă de mai mult timp.

Scris de: Adisa Codruț       29 oct 2019, 19:57

Consumul de alcool ar putea fi oarecum legat de nivelul de educație. Astfel, cercetătorii au descoperit un set de gene asociate cu educația, pe care le-au verificat, apoi la consumatorii de alcool. Descoperirea este interesantă.

Scris de: Angela Sabău       29 oct 2019, 21:07

Persoanele care au trăsături narcisiste și de grandomanie sunt mai puțin susceptibile de a avea căderi de moral, se simt mai puțin stresați și sunt mai puțin vulnerabile la depresie, au constatat cercetările conduse de Queen’s University Belfast.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 16:07

Părinții care caută alternative la zahăr trebuie să fie atenți atunci când selectează alimente care promit mai puțin zahăr. Este posibil să obțineți mai puțin zahăr, dar familia dvs. ar putea mânca alternative de zahăr nesigure.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 15:44

Unul dintre cele mai frustrante lucruri în ceea ce privește îmbătrânirea este atunci când kilogramele se cresc împreună cu anii. Menținerea în greutate poate fi o provocare, chiar și atunci când nu mâncați mai mult sau nu faceți mai puțin efort....

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 12:13

Bebelușii de până la 14 luni pot înțelege conceptul de a număra mult înainte să învețe adevăratul sens de „unu, doi, trei”, spun oamenii de știință.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 07:55

Apa rece este o băutură sănătoasă. Corpul uman este compus din aproximativ 60 la sută apă, astfel că aceasta este esențială pentru a menține corpul hidratat. Deoarece stomacul absoarbe apa rece mai repede decât apa caldă, răcește rapid corpul până la temperatura normală după...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 13:13

Pentru a face alegeri alimentare sănătoase, este o idee bună să elaborați un plan de masă și gustări pentru fiecare zi sau săptămână. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 12:26

Alimentele care se vând prin intermediul automatelor vor avea pe ambalaj, scris foarte mare, numărul caloriilor, a decis FDA. Măsura face parte din campania dusă de administrația americană pentru încurajarea consumatorilor să adopte un stil de viață sănătos. 

Scris de: Dana Lascu       28 oct 2019, 10:56

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel