Pneumologie
Pagina 14

Tuberculoza multidrog rezistentă, antibiotic nou extras din țărână: Analizând probe de sol din întreaga țară, cercetătorii de la Universitatea Rockefeller au identificat un antibiotic capabil să trateze tulpini de tuberculoză multidrog rezistentă, care nu răspund la terapiile...

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2018, 15:08

Atacul de astm și poluarea aerului: milioane de oameni ajung anual la urgență, la nivel mondial, din cauza atacurilor de astm pe care le provoacă poluarea aerului, arată un nou studiu. Aproximativ 95% din populația lumii locuiește în locuri cu aer poluat!

Scris de: Dana Lascu       29 oct 2018, 10:43

Pacienții care au luat inhibitori ai enzimei de conversie (IEC) aveau cu 14% mai multe șanse de a dezvolta cancerul. Riscul crește cu cât pacienții iau mai multe medicamente. Oamenii de știință canadieni cred că medicamentele provoacă acumularea de substanțe chimice în plămâni.

Scris de: Cătălina Burghelea       25 oct 2018, 15:16

Tuberculoză multidrog rezistentă, tulpini noi: În timp ce Națiunile Unite au anunțat planul pentru eradicarea tuberculozei până în 2030, un studiu recent a evidențiat apariția de noi tulpini multidrog rezistente nu sunt detectate de testele aprobate de Organizația Mondială a...

22 oct 2018, 17:12

Fibroză chistică, un triplu tratament revoluționar dă mari speranțe pacienților, dar problema e că dacă va fi aprobată, schema de tratament e foarte scumpă, inclusiv pentru americani! În România, 500 de copilași și adolescenți suferă de această boală, iar speranța lor de viață e la...

Scris de: Dana Lascu       19 oct 2018, 12:41

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale (SUA), aromele țigărilor electronice poate cauza grave probleme de sănătate! Arome precum bubblegum, portocală, ciocolată sunt foarte dăunătoare, crescând riscurile de cancer, boli de inimă, diabet, tumori și multe altele.

Scris de: Cătălina Burghelea       19 oct 2018, 16:21

Copilul vostru are astm bronșic și un animal de companie? S-ar putea să nu fie necesar să renunțați la pisica sau câinele vostru, după cum arată rezultatele unui studiu. Tratamentul contează!

Scris de: Dana Lascu       13 oct 2018, 12:11

O echipă internațională de cercetători a arătat că secvențierea genomului poate îmbunătăți tratamentul tuberculozei, mai ales în cazul celei rezistente la medicamente. Studiul, integral, atașat la finalul materialului. 

Scris de: Dana Lascu       04 oct 2018, 23:26

Tuberculoza (TBC) este principala cauză infecțioasă de deces la nivel mondial, ucidând aproximativ 1,6 milioane de persoane în 2017. Recent, comunitatea globală de Sănătate, reunită la New York, și-a întărit eforturile și a hotărât să abordeze mult mai agresiv această...

Scris de: Dana Lascu       28 sep 2018, 00:33

Tuse seacă și respirație greoaie (dispnee), două simptome care te duc cu gândul la o afectare cardiacă. În spatele lor, însă, s-ar putea ascunde o boală rară pulmonară - fibroza pulmonară idiopatică - subdiagnosticată în România, și care, netratată, în 3-5...

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2018, 17:39

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Societatea Europeană a Bolilor Respiratorii (ERS) au elaborat a doua ediție a standardelor europene pentru îngrijiri în tuberculoză (ESTC). 

Scris de: Steluța Indrei       24 sep 2018, 15:28

Persoanele care lucrează în fast-food-uri în care se gătește kebab au risc crescut de a dezvolta boli respirtorii, potrivit unui studiu prezentat la Congresul Societății Europene de Boli Respiratorii - ERS 2018, desfășurat zilele acestea la Paris. 

Scris de: Steluța Indrei       18 sep 2018, 23:41

Aproximativ 10 milioane de persoane din întreaga lume s-au îmbolnăvit de tuberculoză în 2017, iar epidemia este departe de a fi eradicată, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), într-un raport dat publicităţii marți.

Scris de: Steluța Indrei       18 sep 2018, 22:57

O ciupercă minusculă care se poate ascunde în plămâni afectează un procent al populației mult mai mare decât se credea, avertizează pneumologii prezenți la Congresul Societății Europene a Bolilor Respiratorii (ERS), deschis astăzi, 17 septembrie, la Paris. 

Scris de: Steluța Indrei       17 sep 2018, 21:06

Modificările climatice au efecte negative asupra sănătăţii noastre respirator şi o eventuală întârziere a limitării lor va avea consecinţe ireversibile asupra sănătăţii.

Scris de: Scutaru Cristina       07 sep 2018, 20:13

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de modificare și extindere a programelor naționale de sănătate. Este vorba de o suplimentare a bugetului astfel încât să acopere modificările aduse mai multor programe, printre care și cel de tuberculoză. La acesta,...

Scris de: Dana Lascu       01 sep 2018, 09:06

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel