Povestea polițistei care și-a revenit din moarte clinică: „Am văzut de sus cum m-au resuscitat”

DCMedical Team |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Polițista Valentina Dincă a povestit experiența extracorporală pe care a trăit-o în timpul unei operații în care inima i s-a oprit pentru câteva minute.

"Am avut bucuria de a trece printr-un eveniment care mi-a schimbat viața total, gândirea față de lumea de aici și frica de moarte." a povestit Valentina Dincă la Antena 3.

"Nu trebuie să avem frică de moarte. Moartea nu este decât un prag între cele două vieți: viața de aici și viața următoarea. Eu am avut bucuria de a trece peste acest prag pe 25 octombrie, cu 15 ani în urmă.

Am avut o problema medicală, am ajuns la Spitalul Militar, am avut o criză biliară, am fost nevoită să scot bilă. Am intrat în sala de operația, s-au făcut toți pașii, intervenție chirurgicală, a fost totul ok, m-am trezit.

După care, în câteva minute, am auzit un zgomot puternic, exact cum se aude un avion în momentul în care pleacă de pe pistă. Și atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă cu mine. Și am văzut partea de sus, că un abur, că un nor, cum treci cu avionul printr-un nor, am văzut partea de sus. 

Vedeam totul în jurul meu, vedeam medicii cum scoteau masca, mâna dreapta o aveam conectată pe aparat. Mă vedeam pe mine, cum stăteam întinsă și nu mișcăm, dar partea de sus mișcam. 

În momentul acela mi-am amintit de copilul meu, pentru că este Universul meu dintotdeauna, și mi-am văzut copilul aici. Atunci mi-am dat seama că sunt dedublată. Am strigat "Ajutor" cu toată puterea mea și m-au auzit medicii și au intervenit: pe aparat scris că pulsul scade. Am văzut de sus cum m-au resuscitat. S-a întâmplat o dată, de două ori, a treia oară au renunțat. 

Eu mă vedeam, nu îmi doream să plec, îmi vedeam copilul în continuare. Același lucru mi l-a spus fiica mea, era pe hol cu tatăl ei, și-a spus "tată, mama a pățit ceva". Ea a simțit că ceva nu este în regulă cu mine. Eu nu am dorit să mă despart de copilul meu și de lumea această și de-asta spun că Dumnezeu este foarte bun cu noi toți.

Medicii au refuzat să îmi dea un răspuns, câte minute am stat în această stare. Dat fiind faptul că am intrat în intervenția chirurgicală rapid, nu am avut timp să semnez documentul, nici eu nici un membru al familiei. Nu a semnat protocolul. Era o urgență. Și medicii erau foarte speriați. Niciun medic nu își dorește să piardă un pacient tânăr pe masă. Și nu era semnat protocolul.

Eu cu partea de sus vedeam și auzeam tot. Nu am avut prilejul să văd dincolo, să mă întâlnesc, cu toate că tatăl meu era plecat în lumea celor drepți. Nu am avut timp. Probabil că episodul a fost foarte scurt”, a mai spus ea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel