Prevenție

Prima tranșă de doze de vaccin antigripal ajunge și în județul Sibiu. O tranșă anterioară de 900 de doze a fost livrată în spetembrie, fiind destinată personalului medical.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 16:10

Unele persoane devin mai anxioase pe măsură ce încearcă să se relaxeze, deoarece relaxarea le întrerupe îngrijorările, potrivit noilor cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 12:35

Monitorizarea modului în care oamenii merg poate contribui la evaluarea calităţii somnului lor cu ajutorul algoritmilor specifici învăţării automate, conform concluziei unei echipe de cercetători din China, publicată în jurnalul PLOS ONE, citată de agenţia Xinhua duminică.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 11:32

Scaunele moi, apoase sau diareea, pot fi adesea asociate cu pierderea în greutate, deoarece se elimină lichidele. Dar creșterea în greutate neintenționată și rapidă se poate întâmpla chiar și cu diaree. Iată care sunt cauzele. 

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 10:57

Exercițiile fizice sunt benefice pentru oricine, dar studii recente au arătat că cei mai mari beneficiari ai acestora sunt vârstnicii, care au cel mai adesea probleme cardiace.

Scris de: Angela Sabău       14 oct, 10:28

Mâncarea poate avea multe efecte asupra stării de spirit și emoționale.Mai exact, consumul de prea mult zahăr poate crește riscul de tulburări de dispoziție, inclusiv depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 09:52

Vitamina B-6 este un nutrient de care corpul are nevoie pentru a menține funcția adecvată a sistemului imunitar și a sistemului nervos central. Ca adult, un consum mai mic de 1,3 miligrame de vitamina B-6, crește riscul de a dezvolta o deficiență de vitamina B-6, avertizează Office of...

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 08:38

Trigliceridele sunt principala formă de grăsime din organism și din dietă. Acestea oferă energie, izolează corpul, protejează organele interne de șoc, asigură o rezervă de energie și ajută organismul să utilizeze eficient carbohidrații și proteinele.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 oct, 13:31

Un nou studiu arată că o dietă bogată în lactate sau zahăr favorizează acneea. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că poluarea și alți factori de mediu ar putea afecta negativ pielea. Experții spun că reducerea cantității de lapte și zahăr în favoarea unei diete bogate în...

Scris de: Georgiana Ioniță       12 oct, 12:45

Aproape 1.700 de infecții respiratorii au fost înregistrate în prima săptămână din octombrie, în județul Timiș. Aproape 100 au avut nevoie de internare.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 16:33

O campanie de vaccinare a demarat Organizația Mondială a Sănătății în sud-vestul Sudanului, pentru a elimina un focar de holeră, apărut în urma inundațiilor din august.

Scris de: Angela Sabău       11 oct, 15:45

Se estimează că 27 de milioane de adulți din Statele Unite trăiesc cu osteoartrită - cel mai frecvent tip de artrită, potrivit Centrului Național pentru Medicină Complementară și Alternativă al NIH. Afecțiunea este cauzată de descompunerea cartilajului iar persoanele cu artroză suferă de...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 oct, 09:10

O listă lungă de studii din ultimii ani arată că este o legătură între boala Alzheimer și lipsa somnului. Însă și prea mult somn poate crește riscul unei tulburări ale memoriei, potrivit cercetărilor.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 17:10

Kristen Bell a primit câteva știri șocante despre sănătate de la medicul său chiar la începutul acestui an. „M-am trezit acum două luni cu boala celiacă”, a declarat actrița pentru Women Health.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 16:55

Există în jur de 3.000 de cazuri de boală Lyme, cauzată de mușcăturile de căpușă, în Marea Britanie în fiecare an. Majoritatea celor care iau antibiotice se recuperează complet în câteva luni. Dar medicii infecționiști avertizează că multe cazuri de boală Lyme sunt...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 16:32

Ai nevoie de vitaminele complexului B, care includ naicina, tiamina, riboflavina, biotina, acidul pantotenic, folatul și vitaminele B-6 și B-12, pentru transformarea alimentelor pe care le consumi în energie. Aceste vitamine joacă de asemenea un rol important în creșterea și...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 13:20

Sarea este 40% sodiu și 60% clorură - atât sarea de masă cât și cea de mare au același ambalaj chimic. În anii 1920, S.U.A. a început să adauge iod în sarea de masă ca răspuns la un segment mare al populației devenit deficitar de iod. Tiroida are nevoie de iod...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 09:08

Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri din carne de vită.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 15:35

Mișcarea fizică este ultimul lucru la care s-ar gândi cineva după o zi lungă și obositoare. Cercetătorii au făcut un studiu care a arătat efectele asupra psihicului, a doar șase minute de plimbare. Rezultatele sunt uimitoare.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 09:46

Problemele de sănătate specifice sezonului rece, respectiv gripa și infecțiile respiratorii acute, sunt sub monitorizare în județul Tulcea, pentru prevenirea răspândirii acestor afecțiuni.  

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 13:27

Fructoza ar putea fi mai dăunătoare decât glucoza, conform ultimului studiu. Cercetătorii au arătat cum fructoza afectează ficatul într-un mod asemănător grăsimii.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 17:28

Demența ar putea fi evitată prin învățarea unor limbi străine, arată un studiu. Riscul este mult mai mic pentru persoanele care vorbesc mai mult de patru limbi.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 08:09

Oricând auzim cuvântul „dietă” ne gândim la restricții alimentare și pierdere în greutate, dar o dietă abordată ca stil de viață poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii poatefi chiar reducerea riscului de Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       05 oct, 07:17

Aportul de pește la copii pare că ajută în prevenirea astmului, a eczemelor și unor alergii, arată specialiștii. Cu cât mai devreme încep să consume pește, cu atât mai protejați sunt.

Scris de: Angela Sabău       04 oct, 23:22

Vaccinul antigripal este singura formă de protecție împotriva gripei. Persoanele aflate sub risc ar trebui în mod aparte să se vaccineze. Vârstnicii sunt printre cei cu risc, din cauza imunității care scade odată cu înaintarea în vârstă.

Scris de: Angela Sabău       04 oct, 21:13

Dovleacul este unul din cele mai utilizate alimente în această perioadă, fiind foarte gustos și preparat în zeci de feluri. Specialiștii însă ne arată o serie de beneficii pentru care este chiar recomandat consumul acestui fruct.

Scris de: Angela Sabău       04 oct, 20:47

Peste 26% dintre cadrele medicale din Alba au fost imunizate până acum. Mai bine de un sfert din dozele de vaccin au fost utilizate până la începutul lunii octombrie.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 19:06

Vaccinul antigripal pentru copiii cu vârsta între șase luni și trei ani va fi asigurat prin cele 10.000 de doze care vor fi puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 18:25

Poliomielita a reapărut în Filipine și reprezintă o amenințare pentru țările în care rata imunizării este scăzută. 

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 18:12

Furosemidul este utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială, bolile hepatice și retenția de lichide. Acest medicament afectează compoziția urinei și poate duce la modificări ale nivelului de electroliți, inclusiv potasiu. Dacă luați furosemid, este posibil să fie necesar ca medicul...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 oct, 23:20

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23