Sibiu, situație gravă COVID-19: Ambulanța cere ajutor de la serviciile private pentru recoltări. Municipiul ar putea intra în caratină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alerta, coronavirus
Alerta, coronavirus

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu cere CNAS să găsească o soluție ca să deconteze servicii de recoltare COVID-19 pentru trei servicii de ambulanță private. Municipiul Sibiu ar putea intra în carantină pentru că rata de infectare este de 11,18 cazuri la mia de locuitori.

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Sibiu a solicitat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie găsită o soluție pentru decontarea către cel puțin trei companii private de ambulanță a serviciilor de recoltare de probe în vederea testării pentru COVID-19, ceea ce ar permite să crească capacitatea de testare în județ, a informat Prefectura.

Solicitarea care face referire și la serviciile de transfer între spitale și externare a pacienților cu COVID-19 vine în condițiile în care județul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, medicul Constantin Popescu, a explicat, miercuri seara, că s-a discutat cu trei firme private de ambulanță să se implice pentru a face recoltări de probe în vederea testării RT-PCR, ceea ce ar duce la creșterea cu 50-70% a capacității de testare în județ.

„În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (...) s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii”, informează un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu. Peste 70% dintre sibienii testați în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv, ceea ce înseamnă 362 de cazuri noi confirmate cu noul coronavirus, potrivit datelor Prefecturii.

„În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 362 de persoane (...) și au fost făcute 504 teste", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, conform Agerpres. Majoritatea testărilor RT-PCR din județ se fac la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Municipiul Sibiu, posibil în carantină

Incidenţa îmbonăvirilor a crescut constant și alarmant în ultima săptămână în Sibiu, iar de luni s-au depăşit pragul de 6 cazuri de îmbolnăviri cu COVID la mia de locuitori, în medie pe ultimele 14 zile. Astăzi, în bilanțul oficial, incidenta cazurilor în județul Sibiu este 7,19 la mia de locuitori, asta în timp ce, conform datelor oficiale, în municipiul reședință de județ rata de incidenţă a ajuns la 11,18 infectări la mia de locuitori. Aproape 2.000 de cazuri au confirmate în ultimele 14 zile, notează Antena3. 

O şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, programată joi, a fost convocată în această seară, tocmai pentru că autorităţile nu vor să mai aştepte nicio clipă până să ia decizia oficială de carantinare a municipiului Sibiu.

DSP Sibiu a trimis către INSP propunerea de carantinare pentru Sibiu şi alte 3 localităţi din judeţ: Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel