Starea locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă: pilotul aeronavei prăbușite marți, transportat la SUUMC

DCMedical Team |
Data publicării:
Pacient       FOTO unsplash
Pacient FOTO unsplash

Pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prăbușită marți, 20 aprilie, în județul Mureș, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Medicii spun că starea lui este stabilă.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Cetnral (SUUMC) „Dr. Carol Davila” au arătat într-o postare pe rețelele de socializare că starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste a fost evaluată de o echipă medicală din SUUMC.

Pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prăbușită marți, 20 aprilie, în județul Mureș, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, unde starea lui a fost evaluat de o echipă multidisciplinară constituită din medici specialişti în medicină de urgenţă, neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi chirurgie generală pentru evaluarea medicală, stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale.

„În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secţia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator. Conducerea MApN și echipa medicală se află în contact permanent cu familia.”

Aeronava MIG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, pilotată de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș. Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Inițial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel