Studenții mediciniști din Sibiu, început de an universitar cu două zile de vacanță

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cei circa 1.600 de studenți mediciniști și cele 140 de cadre didactice de la Facultatea de Medicină din Sibiu nu vor face cursuri joi și vineri, după ce marți au participat la ceremonia din Piața Mare, de deschidere a anului universitar, iar miercuri a avut loc o altă manifestare care să marcheze noul an academic.

Atât studenții mediciniști, cât și profesorii lor de la Facultatea de Medicină din Sibiu nu vor face cursuri joi și vineri, pentru că în sediul facultății lor va avea loc sărbătorirea a jumătate de secol a Universității „Lucian Blaga" (ULBS), prilej cu care președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Biroului Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, potrivit site-ului oficial al universității.

50 de ani de la înființare

În anul 1969, Facultatea de Istorie din Sibiu a fost înființată ca secție a Universității din Cluj-Napoca. Doi ani mai târziu, facultatea a fost transformată în Facultatea de Filologie și Istorie a cărei Catedră de Filologie includea secții de Germană, Engleză și Română. În același an a fost înființată Facultatea de Administrație Publică cu un program de studii unic în țară, se arată într-un scurt istoric, pe site-ul Universității.

În 1972, la Sibiu se înființa o nouă facultate – Facultatea de Tehnologia Prelucrării Lemnului, funcționând sub patronajul Universității din Brașov.Evoluția impetuoasă a învățământului superior din Sibiu a determinat înființarea unui institut autonom de învățământ superior în anul 1976.

Institutul includea, la acel moment, facultățile de: Filologie și Istorie, Administrație Publică și Construcții de Mașini. „Dar vremurile ne-au fost din nou potrivnice. În ciuda unei prestații care s-a bucurat de recunoaștere națională și internațională, regimul dictatorial al anilor '80 a cărui politică anticulturală și antiuniversitară era îndreptată împotriva vieții intelectuale, a suprimat treptat activitatea Facultăților de Filologie, Istorie și Drept, până când acestea și-au încetat cu desăvârșire existența. Ca o ironie a sorții, Facultatea de Drept avea să-și sfârșească existența la exact o sută de ani după desființarea anterioară. Numai Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini și-a continuat existența sub forma unui Institut de Subingineri ca parte a Institutului Politehnic din Cluj-Napoca. Din numărul total al studenților, 75% urmau cursuri care-i calificau drept ingineri în Tehnologia construcțiilor de mașini" precizează sursa citată.

Din 12 mai 1995 Universitatea din Sibiu a primit numele ilustrului scriitor și filozof român, Lucian Blaga.

Studenții vor recupera zilele de vacanță

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, medicul Gabriela Boța, a declarat, pentru Agerpres, că „aceste două zile de sărbătoare, de joi și vineri, se vor recupera".

„ULBS și-a câștigat un loc de cinste în peisajul academic național și o recunoaștere la nivel internațional, cu peste 200 de acorduri de cooperare cu universități de marcă din UE, și peste 100 cu universități din afara UE, din toate colțurile lumii, având cu adevărat o dimensiune internațională", a spus rectorul ULBS, profesorul Ioan Bondrea, într-o prezentare a universității sibiene, la împlinirea vârstei de 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel