Suceava, coronavirus: 301 de persoane, beneficiari și angajați la Centrul de Reabilitare Neuropsihică Sasca, infectați

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Parteneri cuplu
Parteneri cuplu

Peste trei sute de persoane, beneficiari și angajați de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Sasca Mică, aflat în structura DGASPC Suceava, au fost testate pozitiv la SARS CoV 2, a declarat directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan.

Directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan a precizat că la Centrul de Reabilitare Neuropsihică Sasca, din 369 beneficiari testați, un număr de 242 au fost pozitivi la noul coronavirus, iar 59 dintre cei 86 de îngrijitori sunt, de asemenea, pozitivi la SARS-CoV-2.

Trifan a spus că a demarat procedura de izolare a beneficiarilor negativi și de aducere de personal de la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, conform reglementărilor legale, iar pentru persoanele depistate cu coronavirus se are în vedere spitalizarea sau cazarea într-o altă locație, având în vedere că, în prezent, sunt asimptomatice.

„Am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari, un număr de 369 de persoane și a întregului efectiv de personal de îngrijire, 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistați pozitiv, iar din cele 86 de de cadre, 59 pozitive (...) Am dispus fie internarea lor în cele două spitale declarate COVID din județul Suceava, fie găsirea unei locații unde să fie cazați pentru următoarele două săptămâni, pentru a se evita intrarea acestora în familii și cu posibilă infectare a membrilor familiilor (...) Cei 127 de beneficiari testați negativ sunt izolați acum (...) Toate rezultatele le-am transmis în cursul acestei nopți (n.r-luni spre marți) și din această dimineață au în început operațiunile de izolare, de aducere a altui personal de la domiciliu, care urmează să rămână în unitate timp de două săptămâni", a spus Trifan, conform Agerpres.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a spus că, în prezent, în centrul de la Sasca Mică sunt în evidență 385 de beneficiari ai serviciilor sociale, care sunt îngrijiți de peste două sute de angajați.

În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,

2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.

3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.

4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.

5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică sunt persoane adulte cu dizabilităţi, încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, psihic, mental sau asociat, care necesită servicii sociale specializate în vederea menținerii / dezvoltării deprinderilor de viață independența, abilitării, reabilitării și integrării sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel