Tratamente

Un cabinet stomatologic va fi deschis la Iași pentru persoanele cu HIV/SIDA. Acesta va funcționa în incinta Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 19:59

Un jurnalist de la Antena 1 a făcut un experiment: a stat o zi de muncă la urgențele unui spital mare din București, Bagdasar Arseni.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 16:43

Antibioticele luate înainte de a contacta virusul gripal distrug bacteriile sănătoase din intestin, cele care semnalizează celulelor de apărare a organismului, în mod special celor din plămâni, să fie pregătite în orice moment de luptă. Asta agravează gripa, duce la...

Scris de: Dana Lascu       03 iul, 13:19

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) eliberează acte medicale precum certificate prenupțiale sau examinare pentru permisul auto.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 22:22

Un defibrilator performant a fost donat Sectorului de Arși Grav de la Spitalul Clinic Județean de urgență Brașov. Valoarea acestuia, circa 8.000 de euro.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 20:11

Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat marţi, 2 iulie, că "lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului dacă acolo este şansa lui de a-i fi salvată viaţa".

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 19:14

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat marți, 2 iulie, într-o conferință, că telemedicina va juca un rol important.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 18:14

Zeci de medici de familie din Capitală s-au trezit cu notificări (vezi galeria foto) prin care li se cere să restituie statului contravaloarea unor rețete pentru pacienții cu hepatite cronice pe care le-au emis în anii trecuți. E vorba de sume de zeci de mii de lei pentru fiecare medic...

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 09:52

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafața corpului a fost transferat, luni, cu o aeronavă militară românească tip C-27J Spartan la un spital din Italia, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 17:44

Salteaua din spumă poliuretanică ar putea avea unele efecte nebănuite asupra sănătății. Cercetătorii au descoperit că în prezența căldurii corpului, acestea emană anumite substanțe.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 09:31

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Un tânăr de 34 de ani, aflat în moarte clinică, va salva alte vieți acum.

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 23:35

Ministrul Sănătății a declarat că primii pași pentru construcţia unui nou spital pe platforma Fundeni s-au făcut anul acesta: alocarea de bani pentru studiul de fezabilitate.

Scris de: Adisa Codruț      

Un pacient cu arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, 1 iulie, di-de-dimineață, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia.

Scris de: Adisa Codruț      

Dr Laura Zarafin, medic la secția de Anestezie-Terapie Intensivă, trage un semnal de alarmă: ne îndreptăm spre un dezastru garantat, dacă plata chirurgilor se va face  în funcție de numărul de operații pe care le efectuează. Asta pentru că sistemul românesc de evaluare a...

Scris de: Dana Lascu       01 iul, 10:11

Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, a anunțat înființarea Oficiului Teritorial Centru al instituţiei.

Scris de: Adisa Codruț      

Vitamina D ar fi responsabilă de mărimea și forța mușchilor, arată un studiu făcut pe șoareci la un institut din Australia.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 18:12

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, scrie pe Facebook că a trecut cu bine de ultima intervenție chirurgicală la colon și că n-au apărut complicații.

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 12:45

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC Medical, va realiza, în EXCLUSIVITATE, un ghid pentru pacienta cu cancer ginecologic. Vom afla - în emisiunea care va fi transmisă de la ora 14.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical - cum...

Scris de: Dana Lascu       29 iun, 11:41

În curând, am putea avea medicamente și vaccinuri care să conțină nanoparticule de aur. O echipă internațională de cercetători a descoperit că aceste nanoparticule reduc efectele secundare ale medicamentelor sau vaccinurilor pe care le transportă direct acolo unde e nevoie de ele,...

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 23:42

O secție de radioterapie pentru pacienții cu cancer va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, cu bani de la Consiliul Județean Hunedoara. Ea va fi dotată, ulterior, prin programul Ministerului Sănătății. 

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 21:07

Un studiu realizat de Centrul FILIA și Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, în iunie 2019, susține că deși avortul e permis, mulți medici refuză procedura.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 18:11

Sute de medici de familie români sunt tentați să muncească în Anglia pe un venit de opt ori mai mare decât în România.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 16:16

Concediile medicale ale angajaților sunt contestate de unii patroni la CJAS pe motiv că sunt mult prea multe și doctorii dau "prea ușor" concedii medicale.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 14:56

Profesorul și medicul Vasile Astărăstoae mărturisește, pe Facebook, că știrea despre condamnarea Adelei Golea din Cluj l-a șocat. Acesta face o analiză.

Scris de: Adisa Codruț       27 iun, 22:18

Dacă aveti fluctuații de greutate, palpitații sau o transpirație excesivă, dacă starea psiho-emotivă este modificată, atunci este foarte posibil să aveți probleme cu glanda tiroidă. Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, bucureștenii din Sectorul 6 pot face...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 15:51

Un studiu realizat pe baza a mii de dosare medicale arată că există o conexiune între statine și diabetul de tip 2. Cercetătorii spun că persoanele care iau statine trebuie urmărite îndeaproape pentru a detecta schimbările în metabolismul glucozei și ar trebui să primească...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 08:56

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că în România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 15:52

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor are o nouă linie modernă de sterilizare computerizată a intrumentarului chirurgical.

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 11:18

Pentru analize radiologice, conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că va cumpăra 33 de aparate noi.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 16:31

Șapte centre de servicii emdico-sociale au fost create în tot atâtea comune din județele Botoșani, Sălaj și Tulcea printr-un program româno-elvețian.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 13:32

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24