Tratamente

Cercetători americani au creat celulele roșii sintetice care au abilitățile naturale ale celulelor roșii din sânge și altele noi.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 22:30

Teva Pharmaceuticals USA și Marksans Pharma Limited au notificat FDA că retrag voluntar din farmaciile din SUA mai multe loturi de metformină după ce s-a constatat că sunt contaminate cu substanța cancerigenă N-nitrosodimetilamină (NDMA)!

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 07:00

Prof dr Alexandru Rafila a explicat, pentru DC Medical, că The Lancet, prestigioasa revistă medicală care a retractat un studiu din luna mai care arăta că hidroxiclorochina nu ar fi eficientă, a greșit pentru că ar fi trebuit să facă din start o minimă verificare a datelor. Dar mai multe țări...

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 10:49

Cercetătorii americani au descoperit o nouă modalitate de a depista cheagurile de sânge.  

Scris de: Adisa Codruț       05 iun, 00:02

Un tip de medicamente utilizate în tratamentul pentru osteoporoză în postmenopauză reduc riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza acesteia. Cercetătorii spun că ar trebui studiate și în COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 15:54

Deși în urmă cu trei luni ministrul francez al Sănătății susținea că e periculos să iei ibuprofen dacă ai simptome ușoare de infecție cu coronavirus, acum britanicii îl testează în tratamentul persoanelor care au dezvoltat COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 10:04

O meta-analiză arată că atunci când aspirina este recomandată preventiv trebuie luat în calcul și riscul administrării ei, nu doar potențialele beneficii, mai ales la persoanele care nu au boli cardiovasculare

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 09:39

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că patru angajați din sănătate au fost găsiți în incompatibilitate. Este vorba de ec. Gabriela Stan de la Ana Aslan, de dr Gheorghe Peltecu de la Spitalul Filantropia, de dr Lazăr Octavian Fulger de la „Pius Brânzeu” Timișoara și de farmacistul...

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 12:12

Administrația Americană a Alimentului și Medicamentului a retras recent de pe piață un medicament pentru diabet întrucât conține niveluri ridicate dintr-o substanță care cauzează cancer.

Scris de: Florina Pop       01 iun, 23:22

Tehnologia 5G este incriminată pentru efectul negativ (nedovedit încă) asupra sănătății. Cercetătorii americani au vrut să verifice aceste informații și au făcut mai multe teste. Descoperirile lor sunt uimitoare.

Scris de: Angela Sabău       10 iul, 11:11

O substanță periculoasă se vinde în anumite cluburi din București. Specialiștii anti-drog avertizează că aceasta are efecte nocive asupra organismului tinerilor.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 19:55

Numărul deceselor cauzate de cancer a fost în scădere. Analiza făcută până în 2017 arată o scădere constantă în fiecare an, însă au crescut decesele din alte cauze.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 18:38

Aplicațiile descărcate pe telefoanele mobile își arată utilitatea. Un studiu a dovedit că poate ajuta persoanele care iau tratament, amintindu-le să-și ia medicația conform indicațiilor.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 16:51

Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioare Zerlendi.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 10:56

S-a dovedit că, în doze mici, ketamina, un medicament anestezic, ar putea avea efecte benefice asupra depresiei severe.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 iun, 13:45

Cercetători japonezi au creat anticorpi umani cu celule de pui, cultivate în laborator, și susțin că ar fi mai eficienți.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 23:50

Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit în creier ”casa” stresului. Scanările cerebrale ale unor oameni care se uită la imagini foarte tulburătoare au relevat acele rețele neuronale care se activează la stres.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 18:49

Un nou tip de laser ar simplifica noile interveții chirurgicale la nivelul ochilor și inimii, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 17:52

Anumite mecanisme de actualizare a memoriei ar crea amintiri false, susțin cercetători australieni.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 19:24

Cercetători de la Universitatea Australia de Sud speră să descopere cu ajutorul tehnologiilor digitale moduri care să prevină boli cronice ca diabetul, afecțiunile cardiace și anumite tipuri de cancer.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 13:45

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți trage un semnal de alarmă asupra unor practici ilegale diseminate la nivelul întregii structuri de rezidențiat, prin care unii medicii rezidenți efectuează gărzi neplătite peste norma prevăzută în contractul de muncă.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 21:55

Pentru că statul pare să nu poată să asigure medicamentul vital atâtor pacienți, două mari organizații de pacienți și asociația care reprezintă distribuitorii europeni de medicamente îl aduc sub formă de DONAȚIE! Lista cu farmaciile de unde se va putea lua și documentele de care ai...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 19:51

Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar din București s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii acestuia pe o rețea de socializare.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 10:43

Medicul oftalmolog Monica Pop subliniază că orice pacient are dreptul externării la cerere.

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 21:48

„Relansare Responsabilă” - Platformă realizată cu aportul științific al NHS (UK), World Health Organisation, I.C.D.C (Israel), FDA (SUA), European Center for Diease Prevention and Control, Centrul de Excelență în Medicina Translațională, Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr....

Scris de: D.C.       15 mai, 13:18

În contextul crizei prelungite de Euthyrox și a lipsei altor medicamente de pe piață, Colegiul Farmaciștilor din București arată care de fapt problema și exact unde se blochează sistemul. De asemenea, nu e prima dată când avem probleme cu aceste medicamente

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 18:02

Moștenirea genetică a unei femei o predispune sau nu să ia în greutate când folosește o formă populară de contracepție, susține un studiu.

13 mai, 17:37

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.

Scris de: Dana Lascu       11 mai, 20:53

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie transmite o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, în care îi propune propune o serie de măsuri necesare pentru continuarea activității cabinetelor de medicina familiei după încetarea stării de urgență, în...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 mai, 09:04

Dr. Monica Pop a vorbit duminică la despre cum ne creștem imunitatea în această perioadă. Ea a spus care este vitamina care ar trebui luată în permanență.

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 07:32

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy