Tratamente

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat că Institutul Cantacuzino a reluat producția unui supliment antioxidant și că există o strategie pentru relansarea producției de vaccinuri.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 14:14

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Iași, că pe numele societății din București care deține salonul de înfrumusețare - în care se fac intervenții estetice ilegale - dintr-un mall din Capitală va fi făcută o plângere penală. Ea a declarat că prin Direcția...

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 15:22

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Iași, că deficitul de medici anesteziști din spitalele din România va fi rezolvat în doi - trei ani.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 14:28

EMA – Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat retragerea de pe piață a tuturor medicamentelor și siropurilor care conțin fenspiridă, o substanță care s-a dovedit că poate produce tulburări de ritm cardiac.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 09:20

Dr. Erna Stoian, medic primar obstetrică ginecologie, specialist în infertilitatea cuplului și reproducere umană asistată / FIV, explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, ce este ecografia transvaginală, căror femei le este ea recomandată, ce afecțiuni pot fi descoperite cu ajutorul ei și, nu...

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 17:38

Scandalul chirurgului impostor, prima decizie drastică a autorităților: Din zecel clinici private de chirurgie estetică verificate, una a fost închisă, alte trei au activitatea suspendată. Amenzile au curs gârlă în controlul declanșat după descoperirea falsului medic Matteo...

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 16:32

În plin scandal legat de pacienții care au murit din cauza suprainfecției cu Acinetobacter la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, angajații spitalului spun că managerul n-ar fi avut drept de liberă practică câteva zile, timp în care a dat totuși...

Scris de: D.C.       15 feb, 20:00

Ministerul Sănătății a anunțat că va organiza în perioada februarie-martie prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an. Depunerea cererilor se poate face la Direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea...

Scris de: Dana Lascu       15 feb, 11:13

Încă un pacient a decedat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce a fost contaminat cu o bacterie periculoasă. Pacientul era internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă. Este a doua persoană care a murit în acest spital, primul...

Scris de: Dana Lascu       15 feb, 10:54

Mai multe substanțe inactive din medicamente ar putea fi responsabile de producerea unor alergii. Substanțele inactive depășesc, adesea, cantitatea de substanțe active din pilule.  

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 21:39

Situația studenților străini de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” care nu au mai avut acces la Institutul „Cantacuzino” a fost rezolvată, după ce protocoalele încheiate între cele două instituții au fost respectate.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 11:40

Sindialiștii de la Promedica trag un semnal de alarmă cu privire la voluntariatul medicilor în spitale. Ei au făcut publice condițiile legale în care medicii își pot exercita meseria.

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 14:47

Destituiri din funcții și sancțiuni financiare, acestea sunt efectele anchetei la spitalul din Gorj. În urmă cu o lună au apărut imagini cu trei pacienți ai secției de Psihiatrie, pe jumătate dezbrăcați, surprinși în ipostaze intime, fiind despărțiți de un grilaj.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 15:32

Institutul „Marius Nasta” a fost în mijlocul unui scandal imens, după ce mai mulți pacienți operați acolo au decedat din cauza unor infecții intraspitaliceși. Unitatea a fost închisă și redeschisă ulterior, după ce s-au stabilit măsuri de respectare a igienei. Managerul...

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 15:08

Reacția MApN la revolta studenților străini cărora li s-a interzis să intre în Institutul Cantacuzino pentru a-și desfășura activitatea: UMF nu a furnizat actele cerute!

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 00:01

Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate transmisă EXCLUSIV la DC MEDICAL despre finanțarea tratamentelor pentru pacienții cu boli rare. Potrivi experiențelor anilor trecuți, întârzierea aprobării bugetului...

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 15:22

Uleiurile esențiale se află din abundență pe piață și producătorii promit, de multe ori, efecte miraculoase. Probabil că au, însă unii sunt sceptici. 

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 22:11

Informațiile publicate de DC Medical s-au confirmat. La Insitutul Marius Nasta nu au fost doar cinci decese cauzate de infecția cu Acinetobacter, ci mult mai multe.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 22:08

Laszlo Attila, șeful Comisiei de Sănătate din Senat, a fost prezent în emisiunea Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. Unul din subiectele abordate a fost bugetul, care pentru Sănătate este aparte, în acest an.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 17:56

Două unități medicale din Baia Mare, aflate în subordinea Consiliului Județean, acordă angajaților stimulentele financiare din venituri proprii. Solicitarea lor a fost aprobată în CJ Maramureș.

06 Martie, 14:46

Unele studii recente arată că s-ar putea să fie o legătură între administrarea de antibiotice și cancerul de colon. Cercetătorii spun că există o legătură, dar mai sunt necesare studii suplimentare în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 23:11

Vitamina B7 este foarte importantă pentru organsim, însă o doză prea mare îți poate falsifica rezultatele analizelor de laborator. Medicii recomandă prundență în administrarea suplimentelor de acest fel.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 21:12

Teste gratuite pentru hepatita C și consumabilele necesare vor fi oferit clinicilor care sunt implicate în proiectul HepC A.L.E.R.T. Scopul este eliminarea hepatitelor virale.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 13:28

Premieră în România. O femeie care a fost infectată cu o bacterie în spital a câștigat, în instanță, dreptul de a primi despăgubiri de 50.000 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 16:40

Despre falsul medic ortoped-psiholog ați putut citi în publicația noastră în urmă cu câteva zile. Tânărul care se pretindea medic ortoped-traumatolog și psiholog a fost ridicat de polițiști. 

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 16:07

Gabriel Biriș, avocatul clinicii Sanador, unde azi au avut loc percheziții, acuză Ministerul Sănătății că defavorizează clinicile private. De asemenea, acuză clinicile de stat de concurență neloială.

Scris de: Angela Sabău      

Mâine, 28 februarie,  se deschide evenimentul expozițional din domeniul medical „Maramedica”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 15:05

Încă un fals medic a fost descoperit în urma unei anchete jurnalistice. Bărbatul a fost descoperit cu ajutorul unui pacient care avea nevoie de un RMN.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 22:04

Bugetul alocat Sănătății va permite investiții  în unitățile sanitare și  îmbunătățirea seviciilor medicale acordate pacienților, susține Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 20:35

Scandalul medicilor falși continuă. Consiliul Județea Ilfov a făcut o plângere pentru posibile fapte penale în scandalul medicului ginecolog fals de la Spitalul Județean Ilfov.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 20:10

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27