Tratamente

Un transplant de os a fost realizat joi, 9 mai, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Este o operație realizată pentru prima dată după zece ani.

Scris de: Adisa Codruț       10 mai, 17:19

Numărul minorelor din județul Vrancea  care nasc  este, în continuare, mare. În ultimii doi ani, 450 de minore au adus pe lume copii.

Scris de: Adisa Codruț       09 mai, 20:58

O operație de chirurgie toracică într-un caz medical extrem de rar s-a desfășurat, în primele zile ale lunii aprilie, la Spitalul Militrar din București.

Scris de: Adisa Codruț       09 mai, 19:26

Ioan Antofie, președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România (ANFSR), vine joi, 9 mai, la Interviurile DC Medical, pentru a explica rolul pe care îl are farmacistul într-un spital, importanța pe care o are el în actul medical și importanța...

Scris de: Dana Lascu       08 mai, 22:56

Spălatul corect pe mâini în spital a fost tema abordată miercuri, 8 mai, la planul de instruire a personalului medical din cadrul Spitalului Universitar București.

Scris de: Adisa Codruț       08 mai, 19:42

Biroul Executiv al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate a lansat un apel disperat pentru criza de medici de la Spitalul Județean Tulcea. Unitatea medicală are nevoie de medici ATI, altfel Secția va fi închisa. Apelul disperat vine la doar câteva zile după cel al...

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 13:03

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a semnat, astăzi, contractul de reabilitare a celui mai mare spital de copii din Moldova, Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași. Lucrările vor fi executate în 4 ani și vor presupune reabilitatea totală a...

Scris de: Adisa Codruț       06 mai, 23:54

Cei peste 1.000 de medici rezidenți din centrul universitar Târgu Mureș și-au manifestat indignarea față de majorarea de 10 ori cotizației lunare, de la 5 lei, la 50 de lei, în baza unei decizii a Colegiului Medicilor din România, care le-a fost adusă la cunoștință astăzi de...

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 23:26

FDA a aprobat două noi medicamente pentru cardiomiopatie cauzată de o boală ereditară rară, amiloidoză mediată de transtiretin.

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 20:53

Spitalul din Fălticeni, început în 1991, va fi inaugurat în toamna acestui an. Aceasta este promisiuna ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Ea a mai menționat investițiile făcute la mai multe unități medicale din țară și spune că așteaptă și alte solicitări.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 14:37

Viață artificială, asta au creat cercetătorii din Marea Britanie în laborator. Practic, au înlocuit ADN-ul unei bacterii E-coli, bucată cu bucată, până când l-au tansformat într-un ADN artificial.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 14:12

Fie că dormim prea mult, ori puțin, ambele variante par să aibă un efect negativ asupra persoanelor cu prediabet. Cercetătorii leagă somnul de valorile glicemiei.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 14:52

Medicina de familie ar trebui să fie una din cele mai importante ramuri ale sistemului. Declarația a fost făcută de un medic, cu ocazia Zilei Internațonale a Medicului de Familie.

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 12:03

Testări gratuite pentru HIV, hepatită B și hepatită C, au loc în cursul săptămânii viitoare. Demersul este inițiat de ARAS.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 22:39

Hepatita C este afecțiunea pentru care în următoarele zile se fac testări gratuite în mai multe orașe din țară.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 21:35

Hipertensiune arterială. O campanie de informare legat de această afecțiune se va desfășura vineri, 17 mai, între orele 9.00 și 17.00 la Spitalul Colţea. 

Scris de: Adisa Codruț      

Schimbările privind examenul pentru medic primar îi nemulțumește pe sindicaliștii de la Promedica. Ei au anunțat o petiție online în acest sens.  

Scris de: Adisa Codruț       16 mai, 21:27

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Asociația Transplantaților din România au ajuns la un acord asupra importanței și necesității unui parteneriat de durată în vederea salvării de vieți omenești.

Scris de: Adisa Codruț       16 mai, 17:42

Vitamina D este esețială în organism pentru sănătatea oaselor. Pe lângă asta, deficiența ei a fost asociată cu o serie de boli grave.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 11:44

Un antibiotic utilizat în mod curent crește riscul de neuropatie periferică cu aproape 50%. Autorii studiului spun că medicamentul nu afectează la fel pe toată lumea.

Scris de: Angela Sabău       14 mai, 21:41

Noua secție de Terapie acută nefrologica de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, a fost inaugurată azi, 14 mai. Tot aici a fost înființat și dotat  un compartiment de endourologie cu bloc operator și laborator de litotriție.

Scris de: Adisa Codruț       14 mai, 18:48

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara va fi modernizată prin construirea unui nou corp de clădire, cu bani europeni în valoare de 4,4 milioane de lei.

Scris de: Adisa Codruț       06 mai, 19:31

Singurul Centru de Zi pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă din țată se află la Oradea și oferă zilnic, de 25 de ani, servicii medicale specializate, inclusiv psihologice şi psihiatrice.

Scris de: Adisa Codruț       06 mai, 19:10

Tratamentul intravenos Benlysta IV (belimumab) a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a trata copiii cu Lupus eritematos sistemic (SLE), o boală cronică ce declanșează inflamația și afectează țesuturile și organele.

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 22:06

Multe medicamente pot crește riscul de cădere. Cu cât consumați mai multe, cu atât mai mare este riscul ca una sau o combinație dintre acestea să facă să vă pirdeți echilibrul. Despre unele pastile se știe că aduc acest risc, dar despre altele nu. Iată lista:

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 02:56

Preferința pentru alcool sau cafea a fost, în sfârșit, înțeleasă. Cercetătorii au constatat că motivul pentru care sunt consumate nu are legătură cu gustul.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 00:12

Vorbirea pentru cei ce și-au pierdut această abilitate ar putea fi facilă cu ajutorul unui dispzitiv care le „traduce” gândurile. Oamenii de știință au reușit pentru prima dată să obțină rezultate notabile.

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 22:02

Arsenic, o substanță toxică și cancerigenă, ar putea fi cheia pentru un nou antibiotic de spectru larg. Rezistența la antibiotice este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice din epoca noastră, iar cercetătorii se străduie să găsească noi medicamente față de care...

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 12:44

Noi cercetări arată că un simplu test de sânge, pe care medicii îl folosesc deja pentru a diagnostica infarctul, poate fi util și în prezicerea, și cu 10 ani înainte, a riscului unei persoane de a face atac de cord sau AVC.

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 07:31

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu a pus la punct o serie de măsuri pentru întâmpinarea Summitului European ce are loc în zilele de 8, 9 și 10 mai. Uși securizate, număr dublu de medici de gardă, inclusiv toți șefii de secție, sunt doar câteva dintre măsuri.

Scris de: Adisa Codruț       02 mai, 17:03

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.84