Tratamente

Fentanil, un analgezic opioid sintetic, este medicamentul asociat cu cele mai multe decese prin supradoză din SUA, dar în unele zone ale țării, metamfetamina ucide mai multe persoane, arată date oficiale ale CDC.

Scris de: Dana Lascu       26 oct, 08:00

Folclorul zice că frigul acutizează durerea, însă cercetătorii au demonstrat că suferința e mai intensă în zilele calde și cu mai multă umiditate.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 20:13

Aproape un milion de persoane sunt afectate de inundaţiile grave din Sudanul de Sud, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 19:17

Administrația orașului Gherla, județul Cluj, a lansat licitaţia publică pentru construirea unui punct de lucru SMURD în localitate.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 18:53

Un bloc ANL cu 30 de locuinţe pentru tinerii medici a fost construit în curtea Spitalului Municipal din Oradea, a anunţat Primăria, într-un comunicat.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 16:30

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, afirmă că premiile obținute la Gala Elitelor Medicale reprezintă recunoaşterea muncii angajaţilor, în 36 de ani de activitate medicală.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 16:05

Raed Arafat anunță că își va prezenta punctul său de vedere după comemorarea tragediei de la Colectiv și după alegerile prezidențiale.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 20:41

CNAS face precizări importante privind modificări care intervin în tratamentul cu Panobinostatum ( aria terapeutică oncologie) și Ustekinumab (psoriazis cronic sever în plăci) începând cu 1 noiembrie 2019. Iată cum se va face tratamentul:

Scris de: Dana Lascu       24 oct, 20:24

Tratamentul pentru fibrilație atrială scade în eficiență pe măsură ce pacienții înaintează în vârstă. Un studiu în acest sens a fost publicat azi.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 21:18

Primul centru de recuperare medicală pentru militari urmează să fie construit. Inițiativa aparține Asocițaiei Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir" Târgu Mureş.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 19:51

O campanie de donare de sânge ce a fost inițiată de Athiepiscopia Dunării de Jos a implicat 60 de elevi din Tecuci.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi, 10:36

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), trage încă un semnal de alarmă referitor la taxa clawback, taxa ce a ajuns la 26,49%, nivel total nesustenabil pentru medicamentele generice.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 09:53

Spitalul Universitar de Urgență București anunță că în doi ani vor deschide cel mai modern centru de radioterapie din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 13:26

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a fost invitat la Interviurile DC Medical, unde a vorbit, printe altele, despre negocierea prețurilor medicamentelor și despre impactul dispariției anumitor tratamente.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi, 18:27

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a fost invitat la Interviurile DC Medical, unde a vorbit, printe altele, despre studiile clinice și de ce nu se fac la noi în țară, dar și ce beneficii ar putea aduce pentru...

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 17:58

Biotina, adică vitamina B7 sau H, poate altera rezultatele unor analize, avertizează Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA). Ea se găsește în multe suplimente alimentare

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi, 07:47

Un studiu arată că perioada legalizării utilizării marijuanei în scop recreativ corespunde cu cifre mai mici privind decesul cauzat de opoide.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 20:51

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor raportează că majoritatea persoanelor care au insuficiență cardiacă sau se confruntă cu primul accident vascular cerebral sau atac de cord au hipertensiune. Chiar și o ușoară creștere a tensiunii arteriale vă poate crește riscul de accident...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi, 08:43

Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a vorbit despre pacienta care a suferit arsuri și a stat 24 de ore până când a fost transferată la Brașov, menționând că s-au respectat toate procedurile, dar că e necesară o anchetă pe „tot fluxul acestui pacient”.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 16:25

Un medicament utilizat de femeile însărcinate pentru a elimina riscul de naștere prematură ar putea fi retras de pe piață. Femeile care l-au utilizat deja sunt alarmate.

Scris de: Angela Sabău       01 noi, 21:21

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România trage un semnal de alarmă cu privire la utilizarea de antibiotice.  

Scris de: Adisa Codruț       01 noi, 20:12

Alianta Pacientilor Cronici din Romania trage un semnal de alarmă asupra situației în care se găsește sistemul medical din România, în contextul crizei de medicamente.  

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi, 10:54

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a declarat, pentru DCMedical, că situația în care se află pacienții care depind de cele 18 medicamente pentru care nu s-a găsit nicio soluție și care vor dispărea de la 1 noiembrie, este dramatică și...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct, 15:05

Aproximativ 1 din 2 cutii de medicamente comercializate în farmaciile europene este un medicament care se eliberează fără prescripţie medicală. În total, există mai mult de 200 de ingrediente farmaceutice active disponibile fără prescripţie medicală în Europa

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct, 12:49

ANPP cere extinderea valabilității prețurilor actuale pentru medicamentele care sunt în pericol să dispară de pe piață de la 1 noiembrie.

Scris de: Adisa Codruț       30 oct, 17:38

Zeci de femei au beneficiat de consultaţii gratuite şi investigaţii imagistice în cadrul unei campanii pentru depistarea afecţiunilor mamare desfăşurată în judeţul Teleorman, scopul principal fiind acela de prevenire şi depistare precoce a cancerului la sân.

Scris de: Adisa Codruț       28 oct, 20:27

O anchetă se derulează la Spitalul de Pediatrie  Sfânta Maria din Iași după ce pe rețelele de socializare au apărut informații conform cărora doi copii, gemeni, ar fi murit acolo din cauza neglijenței medicale.

Scris de: Adisa Codruț       28 oct, 18:12

Vitaminele B sunt vitamine solubile care se dizolvă în apă și joacă multe roluri vitale în metabolism. Corpul nu le poate stoca; ca atare, sistemul excretă excesul de vitamine B în urină. Ficatul este un organ multifuncțional de responsabil pentru fiecare funcție metabolică,...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct, 10:12

În timp ce unele deficiențe de B12 sunt cauzate de dietă, cel mai frecvent motiv pentru nivelurile scăzute de B12 la nivel mondial este o tulburare autoimună numită Anemie pernicioasă. Aceasta este o formă cronică a deficienței de B12, care poate avea consecințe grave asupra sănătății...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct, 15:46

Un nou studiu realizat de oamenii de știință din Japonia și Indonezia raportează modul în care un agent medicamentos experimental, care are la bază turmeric,  oprește celulele canceroase să crească.  

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct, 14:41

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26