Tratamente

AGALSIDASUM ALFA - prospect. Acţiune: Alfa-galactozidază A recombinantă, cu rol în metabolizarea glicosfingolipidelor.

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 23:03

Colegiul Medicilor din Municipiul București(CMMB) lansează un apel la unitate și înțelegere, atât în lumea medicală, cât și în societate în ansamblul său.

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 19:07

Testele non-invazive pe bază de salivă, care sunt disponibile prin Protejat.ro, sunt o posibilă soluție pentru controlul pandemiei și, cu atât mai mult, pentru redeschiderea școlilor. Iată cât costă și cum se fac, pas cu pas. 

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 11:28

ETIFOXINUM - prospect. Acţiune: Anxiolitic non-benzodiazepinic; agonist al receptorilor GABA-A, pe alte situsuri decât benzodiazepinele, cu creşterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală şi inhibiţie SNC.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 23:42

DIOSMECTITA - prospect. Acţiune: Antidiareic adsorbant intestinal; creşte rezistenţa mucusului gastrointestinal faţă de agenţii agresivi şi protejează mucoasa gastro-intestinală.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 23:29

DIMETINDENUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H, din generaţia 1.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 23:25

O misiune umanitară a unei aeronave a Forţelor Aeriene Române a avut loc astăzi pentru un pacient cu arsuri.

Scris de: Angela Sabău       04 apr, 13:30

O echipa de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală, compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat infectată recent cu virusul SARS CoV-2. Intervenția este...

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 06:48

În timp ce organizatorii de evenimente, concerte și festivaluri stau pe bară de un an de zile  și acum așteaptă să vadă dacă își pot relua activitatea în perioada următoare, managerul OK Medical, Mihail Lala, este de părere că „trebuie asumat și executat un test case”. 

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 00:15

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, îi cere demisia ministrului Sănătății, după scandalul evacuării Spitalului Foișor. 

Scris de: DCMedical Team       10 apr, 11:01

Mai mulți medici și stomatologi din România au transmis un mesaj către Guvernanți prin care cer încetarea aberațiilor și a stării de teroare. Ei cer ridicarea restricțiilor și revenirea la normalitate. Colegiul medicilor din România a reacționat în acest sens. 

Irina Radu       02 apr, 21:29

Cunoscutul oftalmolog prof dr Monica Pop despre care s-a spus că ar fi fost printre autorii memoriul transmis de mai mulți medici președintelui Iohannis prin care i se cere acestuia să stopeze „aberațiile” Guvernului și să ridice restricțiile, spune că nu a semnat acest document. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 20:19

Mai mulți medici și stomatologi din România au transmis un mesaj către Guvernanți prin care cer încetarea aberațiilor și a stării de teroare. Ei cer ridicarea restricțiilor și revenirea la normalitate. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 17:09

Un grup de arădeni a dus buchete şi ghivece cu flori, joi seară, cadrelor medicale de la cel mai mare spital COVID-19 din judeţul Arad, cel din cartierul Grădişte, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia lor la combaterea efectelor pandemiei şi ca o replică la protestele care au loc în ţară...

Scris de: Cătălina Burghelea       01 apr, 22:18

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat, joi, 1 aprilie, consorţiul de stat Rostec, citat de EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 apr, 19:18

AFLIBERCEPTUM - prospect. Acţiune: Proteină recombinantă de fuziune, formată din porţiuni ale domeniilor extracelulare ale receptorilor 1 şi 2 ai FCEV (factorul endotelial de creştere vasculară) uman, fuzionate cu porţiunea Fc a IgG 1 umane. Afliberceptul acţionează ca un receptor capcană,...

Scris de: DCMedical Team       01 apr, 16:13

BUDESONIDUM - prospect. Acţiune: Corticosteroid antiinflamator, cu activitate intensă glucocorticoidă şi slabă mineralocorticoidă. Prezintă efecte sistemice reduse.

Scris de: DCMedical Team       01 apr, 16:17

CETRORELIXUM - prospect. Acţiune: Antagonist al gonadorelinei (hormon eliberator de gonadotrofine - LH şi FSH).

Scris de: DCMedical Team       01 apr, 15:44

Medicul infecționist Teodora Iacob spune într-o postare pe Facebook, că nu va pleca urechea ”nici acum, când medicii sunt transformați în asasini”.

Scris de: DCMedical Team       01 apr, 11:11

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri, 31 martie, "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice, informează AFP.

Irina Radu       31 Martie, 19:44

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, medicul Carmen Dorobăţ, a comentat protestele românilor din ultimele zile. 

Irina Radu       31 Martie, 16:27

FURAZOLIDONUM - prospect. Acţiune: Antiinfecţios intestinal, derivat de nitrofuran, cu spectru antimicrobian ce cuprinde Vibrio cholerae, Campylobacter jejuni, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus sp., Salmonella sp., Shigella sp., Staphylococcus sp., Giardia lamblia; bactericid...

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 15:54

ETHOSUXIMIDUM - prospect. Acţiune: Anticonvulsivant derivat succinimidic; deprimă cortexul motor şi creşte pragul convulsivant.

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 15:13

DILTIAZEMUM - prospect. Acţiune: Antianginos şi antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu, derivat de benzotiazepină; vasodilatator periferic şi coronarian, inhibă conducerea impulsurilor la nivelul nodului sinoatrial şi nodului atrioventricular.

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 14:40

TROXERUTINUM - prospect. Acțiune: Protejează peretele venelor şi capilarelor de atacul oxidativ al celulelor de sânge activate.

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 15:00

TROSPIUM - prospect. Acțiune: Antispastic urinar; parasimpatolitic.

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 14:09

Instanța i-a dat chirurgului Gheorghe Burnei 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care e acuzat de luare de mită.

Scris de: DCMedical Team       31 Martie, 10:16

Mihail Lala, managerul OK Medical, a explicat, la o emisiune TV, că testarea masivă, inclusiv a copiilor, este soluția revenirii la normalitate, și că se poate demonstra asta cu studii, dar că din păcate, din cauza unor factori politici și funcționali totul rămâne blocat, fie că e vorba de...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 02:15

Directorul Clinicii de Pneumoftiziologie din Cluj, doctor Vasile Mureșan, a lansat un atac dur la adresa medicului Flavia Groșan. 

Scris de: Cătălina Burghelea       30 Martie, 20:49

CETIRIZINUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H1 din generaţia a 2-a.

Scris de: DCMedical Team       30 Martie, 16:20

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy