Tratamente

Dr Ruxandra Dobrescu, medic primar endocrinolog de la Institutul Național de Endocrinologie „CI Parhon”, explică ce analize îți faci ca să vezi ce probleme ai la tiroidă:

Scris de: Dana Lascu       27 aug, 10:36

Un medic din Alba a fost reținut pentru 24 de ore pentru conducere fără permis și refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug, 13:41

Înainte să te decizi să bagi în gură un medicament pe care nu ți l-a recomandat doctorul, e bne să știi ce efecte negative pot avea acestea, atrage atenția dr Vasi Rădulescu. Iată cât de ușor îți poți pune viața în pericol:

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 23:03

Opt din cei 14 medici de familie din județul Tulcea verificați săptămâna trecută de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu erau la cabinete în momentul efectuării controlului și vor fi sancționați pentru că au chiulit în timpul programului, a declarat luni, în timpul unei ședințe...

Scris de: Adisa Codruț       23 aug, 22:42

FDA (Administrația pentru medicamente și alimente a SUA) a anunțat că primul vaccin contra COVID-19 aprobat în SUA este cel al Pfizer-BioNTech! Până acum acesta era administrat pe baza unei autorizații de urgență, dar de acum este considerat vaccin în toată regulă, cum se spune.

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 17:39

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează oamenii să nu mai ia medicamente veterinare pentru a trata sau a preveni COVID-19 după ce a primit mai multe rapoarte despre pacienți care au fost spitalizați după auto-medicație cu ivermectină destinată cailor sau vacilor.

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 19:03

Sâmbătă, 21 august 2021, se împlinesc 159 ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari ai Armatei.

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 17:18

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pregătesc un proiect de modificare a legii, după ce Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ, a fost la un pas să rămână fără concediu medical din cauza unui vid al legislaţiei.

Scris de: Angela Sabău       20 aug, 16:07

Autoritățile din Marea Britanie aprobă un medicament împotriva COVID. Terapia are la bază anticorpi. 

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 16:14

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi - COVID-19, în valoare de 250 de milioane de euro, semnat între România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), la Bucureşti şi Luxemburg în 20 aprilie.

Scris de: Adisa Codruț       19 aug, 21:35

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că obsesia mămicilor de a folosi aparate de nebulizat de fiecare dată când copilul are nasul înfundat e inutilă!

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 13:42

După discuțiile dintre sindicate și Comisia de dialog social de la nivelul Ministerului Sănătății a fost modificat proiectul de OUG pentru modificarea Legii 95/2006, în sensul că medicii se vor putea pensiona în continuare la vârsta general valabilă, prevăzută de lege (65 de ani), depășirea...

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 17:14

Cercetătorii din Manchester conduc primul studiu clinic pentru a testa dacă aspirina poate ajuta la tratarea unei forme agresive de cancer mamar. Cercetătorii speră că aspirina ar putea funcționa bine atunci când este combinată cu imunoterapia la pacienții cu cancer mamar triplu negativ.

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 15:38

Prințesa Charlene de Monaco a fost supusă unei noi operații pe 13 august. Intervenția a fost efectuată în Africa de Sud.

Scris de: Adisa Codruț       16 aug, 18:47

Hepatotoxicitatea sau hepatită toxică poate fi dată de unele medicamente și suplimente, dar și de expunere la chimicale, solvenți sau consumul de alcool. Poate duce la afecțiuni hepatice grave, transplant sau chiar la deces, dacă nu sunteți tratat la timp.

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 09:31

Actorul Ion Caramitru a ajuns de urgență la spital. Acesta nu va participa la Festivalul Serile Filmului Românesc din Iași.

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 23:49

OMS a declarat că se testează trei medicamente antiinflamatoare în speranța găsirii unui tratament pentru bolnavii de COVID.

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 16:55

O tânără de 27 de ani s-a prefăcut că este medic și a lucrat într-un spital din ianuarie până acum.

Scris de: DCMedical Team       11 aug, 15:52

Medicamentul Forxiga (dapagliflozin) - inhibitor al co-transportorului 2 de sodiu-glucoză (SGLT2)- al companiei AstraZenecaa primit aprobarea europeană pentru tratamentul bolii cronice de rinichi (BCR) pentru adulții cu sau fără diabet zaharat tip 2.

Scris de: DCMedical Team       09 aug, 23:30

Un studiu a analizat dacă acizii grași omega 3 au sau nu legătură cu speranța de viață.

Scris de: Florina Pop       06 aug, 15:41

Horea Constantin Chirilă, președintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre examenul de rezidențiat.

Scris de: Florina Pop       06 aug, 14:33

Horea Constantin Chirilă, președintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre rezidențiat.

Scris de: Florina Pop       06 aug, 11:52

Horea Constantin CHIRILĂ, președintele SMMR, vine la Interviurile DC News și DC Medical vineri, 6 august, de la ora 10.00, ca să ne dea ultimele detalii despre REZIDENȚIAT și ce înseamnă să fii medic rezident în România. 

Scris de: Dana Lascu       05 aug, 17:34

O companie din Spania a creat un dispozitiv care transformă aerul în apă potabilă.

Scris de: Adisa Codruț       04 aug, 14:45

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revizuit autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru baricitinib care autorizează acum medicamentul ca tratament de sine stătător la pacienții adulți spitalizați și pediatrici cu vârsta de doi ani sau peste, cu formă gravă de...

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 12:20

Comisia Europeană a semnat marţi un contract-cadru de achiziţii publice pentru un tratament experimental cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 23:16

Sistemul american de sănătate prevede ca după 10 ani de profesare într-o anumită specialitate medicală, doctorul trebuie să dea un examen, afirmă prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiul Medicilor din București.

Scris de: Florina Pop       28 iul, 17:49

7 denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) vor fi introduse în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Scris de: DCMedical Team       28 iul, 16:15

Centrul de mari arși se va înființa la Târgu Mureș, unde va fi construită o clădire nouă, cu patru etaje, plus un etaj tehnic. Guvernul a aprobat indicatorii pentru Centrul de Arși de la Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș. 

Scris de: DCMedical Team       28 iul, 15:55

Profesorul și medicul Bogdan Popescu, vicepreședinte Colegiul Medicilor din București și șef al Secției de Neurologie de la Spitalul Colentina, a vorbit, la Interviurile DC Medical, dspre neuroplasticitatea creierului.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 23:16

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy