Ucis de paracetamol: câte pastile a luat bărbatul, până când ficatul lui a cedat. Se trata singur de COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Un bărbat din Botoșani a murit după ce aluat o supradoză de paracetamol. Bărbatul s-a tratat singur de COVID-19.

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a luat o supradoză de paracetamol, încercând să se trateze singur de COVID-19. Medicii spun că bărbatul a luat câte două tablete de paracetamol din patru în patru ore, timp d emai multe zile la rând. În urmă cu câteva zile a ajuns în stare gravă la spital, după ce ficatul lui a cedat. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva. 
Bărbatul din Săveni, în vârstă de 70 de ani, a murit la finalul săptămânii trecute.
„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.
Bărbatul a fost preluat de o ambulanță în comă și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. „A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi”, a completat șefa DSP Botoșani.
Din declarațiile familiei, bărbatul a luat paracetamol timp de patru zile, până să i se facă rău.
„El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.
La nivelul DSP Botoșani nu se cunosc informații cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi luat paracetamol la indicațiile unui medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel