5 adevăruri despre băile cu gheaţă. Cât de BENEFICE sunt pentru sănătate

DCMedical Team |
Data publicării:
Baia caldă are beneficii pentru sănătate
Baia caldă are beneficii pentru sănătate

Băile cu gheață devin foarte populare și motivul este simplu: te fac să te simți bine.

Dacă te gândești să încerci o baie cu gheață, s-ar putea să te întrebi care sunt beneficiile potențiale și dacă merită să îți supui corpul la frigul extrem. 

Vestea bună este că există câteva beneficii ale utilizării unei băi cu gheață, în special pentru persoanele care se antrenează sau sunt sportivi de performanță.

Acest tratament ajută la contractarea vaselor de sânge și scade activitatea metabolică, ceea ce reduce inflamația și distrugerea țesuturilor. Odată ce pielea nu mai este în contact cu sursa rece, țesuturile se încălzesc, provocând o revenire mai rapidă a fluxului sangvin, explică Robert Gillanders, fizioterapeut și purtător de cuvânt al Asociației Americane de Fizioterapie.

1. Scapi de durerile musculare

 

Un mare beneficiu al băilor cu gheață este că scapi de durerile musculare.

„După un antrenament intens, scufundarea în apă cu gheață poate fi o ușurare a mușchilor solicitați”, explică dr. A. Brion Gardner, chirurg ortoped

2. Îți ajută sistemul nervos central

 

Gardner spune că o baie cu gheață poate ajuta și sistemul nervos central, oferindu-ți un somn bun și, prin urmare, vei resimți mai puțină oboseală. În plus, medicul spune că poate ajuta la îmbunătățirea timpului de reacție în antrenamentele viitoare.

3. Limitează răspunsul inflamator

 

Scăderea temperaturii locale după un efort intens ajută la limitarea răspunsului inflamator, iar recuperarea va fi mult mai rapidă.  

4. Îți antrenează nervul vag

 

Unul dintre principalele beneficii ale unei băi cu gheață este capacitatea de a îți antrena nervul vag.

Nervul vag este legat de sistemul nervos parasimpatic, iar antrenamentul te poate ajuta să faci față situațiilor stresante.

5. Îți stimulează metabolismul și sistemul imunitar

 

Este de înțeles că o dietă sănătoasă combinată cu exerciții fizice regulate reprezintă cheia succesului pentru o siluetă de invidiat. Dar prin expunerea corpului la temperaturi mai reci, poți modifica comportamentul celulelor adipoase.

Corpul conține două tipuri de grăsime - grăsime albă nesănătoasă și grăsime brună. Spre deosebire de țesutul din celulele grase albe, țesutul din celulele grase brune transformă energia în căldură. S-a demonstrat că acest proces numit termogeneză ajută la funcția metabolică și la prevenirea creșterii în greutate.

S-a demonstrat că scufundările în apă rece declanșează acest proces și, prin urmare, ajută la creșterea sistemului imunitar și la menținerea greutății.

Vezi și Imagini senzaționale cu Vladimir Putin, la -16 grade. Președintele Rusiei s-a scufundat de trei ori în apa înghețată - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel