5 semne că relația ta duce la depresie

Angela Sabău |
Data publicării:
Cuplu
Cuplu

Relațiile pot avea un impact emoțional de durată. Iată cinci semne care îți arată că nu ești cu persoana potrivită.

Relațiile pot fi foarte traumatizante. Pentru unii, acest traumatism lasă un impact durabil sub formă de depresie. Cheia pentru prevenirea acestui lucru, desigur, este identificarea timpurie a unei relații dăunătoare și efectuarea modificărilor necesare.

Iată 5 semne că relația ta duce la depresie:

1 - Ți-e frică de partenerul tău

Acesta este un mare semn. Dacă ți-e frică de partenerul tău, trebuie să te întrebi de ce. Este din cauza furiei lui? Te uiți la modul în care îi tratează pe ceilalți oameni și îți faci griji că ar putea să te trateze la fel și pe tine? Toate acestea sunt probleme care ar trebui să vă facă să vă opriți și să vă reevaluați relația. Mai ușor de spus decât de făcut, da, dar vă va salva de la o mulțime de probleme.

Desigur, există și posibilitatea ca frica să provină din lucruri mai adânc înrădăcinate în experiențele și psihicul tău decât comportamentul partenerului tău. În acest caz, tot trebuie să depuneți un efort în viața și relația voastră.

2 – Ai mereu contradicții în relație

Aveți senzația că duceți singur greul relației? Potrivit specialiștilor, o astfel de relație poate duce la depresie.

Aceste tipuri de relații încep de obicei cu un partener mai mult decât dispus să facă sacrificii pentru celălalt. Dar, în timp, întreaga structură se destramă sub propria greutate și partenerul mai entuziast începe să simtă - împreună cu depresia - resentimente și furie.

3 - Relația ta te-a izolat

Când cercetătorii au căutat factorii de risc de depresie în relații, izolarea a fost una majoră. Chiar și interacțiunile scurte cu alte persoane decât partenerul pot reduce semnificativ riscul de depresie.

Dacă te temi că partenerul tău va fi supărat pe tine dacă încerci să te conectezi cu alte persoane, vezi punctul 1.

4 - Nu te simți motivat să faci ceva pentru a îmbunătăți relația

Important este să facem distincția între depresie care provoacă o lipsă de motivație și o relație proastă care o provoacă. În cazul acestuia din urmă, ar trebui să puteți identifica exact motivul pentru care ați renunțat la speranță.

De exemplu, este posibil să te fi săturat să ai aceleași argumente sau să fii expus aceluiași abuz. Oricare ar fi cazul, trebuie să faci o schimbare.

5 - Nu te simți susținut de partenerul tău

Ca parte a aceluiași studiu pe care l-am menționat la punctul 3, cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că persoanele în relații nesustenabile au de două ori mai mare riscul să dezvolte depresie. Desigur, partenerul tău nu va fi de acord cu tot ceea ce faci. Dar dacă descoperi că pur și simplu nu te susține să acorzi prioritate obiectivelor și valorilor tale, există o problemă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel