5 sfaturi SIMPLE pentru a reduce grăsimea de pe burtă și a obține un abdomen plat

Angela Sabău |
Data publicării:
Grăsimea de pe burtă
Grăsimea de pe burtă

Mișcarea și dieta sunt esențiale dacă vrem să pierdem în greutate, dar asta nu e tot. Iată câteva sfaturi simple care ne pot ajuta să avem un abdomen plat.

Mâncarea nesănătoasă și lipsa antrenamentului sunt cauza principală a grăsimii abdominale. Exercițiile fizice făcute acasă cu ajutorul unor echipamente de fitness și  cu modificări ale dietei sunt o modalitate excelentă de a pierde grăsimea de pe abdomen.

Având în vedere situația pandemiei de Covid-19 care nu se mai termină, antrenamentul acasă pare o alternativă sigură și convenabilă pentru a te menține în formă.

Dacă putem obține beneficii similare antrenându-ne acasă cu ajutorul unui echipament de fitness de bună calitate, înseamnă că am făcut cea mai bună investiție personală.

Iată 5 sfaturi pentru a reduce grăsimea de pe burtă încăpățânată:

Antrenament acasă

Antrenați-vă regulat pe o bandă de alergare sau o bicicletă fixă, ambele fiind excelente la arderea caloriilor, la creșterea forței musculare și la creșterea rezistenței. Adoptarea unor opțiuni inteligente de antrenament pot ajuta foarte mult la obținerea unui abdomen plat.

Căutați ajutor profesional

Este o idee bună să vă înscrieți cu un sfat de sănătate și fitness care vă poate ghida la fiecare pas, ținând cont de cerințele dumneavoastră individuale. Antrenorii profesioniști de fitness și diete au cunoștințele potrivite pentru a vă înțelege provocările personale, pentru a vă menține motivat și pentru a vă provoca să vă depășiți inhibițiile.

Revizuiți-vă dieta

Eliminați toate alimentele nedorite, ambalate și procesate din dietă și consumați o dieta echilibrată care cuprinde cereale integrale, leguminoase, grăsimi esențiale, fructe și legume. Eliminați alcoolul care ne afectează hormonii și ne face să mâncăm în exces, umflând zona abdomenului.

Consumați proteine

Proteinele ne stimulează metabolismul și măresc masa musculară, ceea ce duce la o rată crescută de ardere a caloriilor, care provoacă o eventuală pierdere în greutate. Consumați în mod regulat surse bune de proteine, cum ar fi lactate, leguminoase și nuci pentru a elimina grăsimea de pe burtă. Se recomandă să consumați alimente locale, de sezon și de casă pentru a pierde în greutate într-o manieră durabilă.

Dormiți suficient

Din cauza lipsei de somn, nu putem metaboliza corect alimentele. Hormonul care stimulează pofta de mâncare grelina crește, în timp ce hormonul care induce sațietatea, leptina, scade în corp. Acest lucru ne face să consumăm alimente bogate în calorii, care aduc mai multă grăsime de pe burtă. Reduceți stresul, evitați gadgeturile și cofeina noaptea târziu, pentru a vă îmbunătăți calitatea somnului.

În plus, încorporați fibre solubile în dietă, cum ar fi ovăzul și semințele de in, pentru a reduce grăsimea din burtă și pentru a monitoriza nivelul de stres, deoarece acestea dau naștere la hormonul cortizol în organism, care ajută la stocarea grăsimilor în regiunea abdominală.

Hidratați-vă

Menținerea hidratată în mod constant stimulează, de asemenea, un metabolism lent și îmbunătățește capacitatea organismului de a arde calorii.

Sursa, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel