Afinele, beneficii UIMITOARE pentru sănătate. De ce ar trebui să le consume diabeticii

DCMedical Team |
Data publicării:
Afinele  FOTO: pexels.com
Afinele FOTO: pexels.com

Afinele sunt un fruct foarte popular și gustos, originar din America de Nord. Oamenii de știință au descoperit numeroase beneficii pe care le oferă organismului. 

Afinele au efecte uimitoare asupra sănătății, datorită elementelor pe care le conțin. 

Printre beneficiile pe care le aduc sănătății sunt cele legate de bolile cardiovasculare, memorie sau diabet, dar pe lângă acestea, afinele mai aduc multe alte beneficii privind sănătatea. 

Un studiu efectuat în cadrul Universității de Stat Oklahoma din Stillwater, Oklahoma, arată că există o legătură strânsă între fructele care conțin flavonoide, precum afinele, și menținerea sănătății inimii. Oamenii de știință din Oklahoma susțin, de asemenea, că afinele reduc factorii care declanșează bolile cardiovasculare în cazul bărbaților obezi și al femeilor care suferă de sindrom metabolic. Acest beneficiu este dat de conținutul mare de polifenoli care se găsește în compoziția afinelor.  Alte cercetări arată că un consum zilnic de afine îmbunătățește tensiunea arterială și reduce riscul de înfundare a arterelor în cazul femeilor aflate la post-menopauză, cu prehipertensiune și hipertensiune de gradul 1.

Mai multe despre celelalte efecte beneficii asupra sănătății citiți pe Spectacola.ro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel