Boli și Afecțiuni
Pagina 492

O legătură dintre riscul mare de boli cardiovasculare și oamenii mici de înălțime a fost descoperită de cercetători. Răspunsul stă în sănătatea plămânilor.

Scris de: Florina Pop       31 Martie 2019, 23:52

Femeile peste 50 de ani care mănâncă periodic alimente prăjite prezintă un risc crescut de a muri de boli cardiovasculare, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       31 Martie 2019, 22:56

Cât de mult se poate îngrășa o gravidă în timpul sarcinii și dacă are voie sau nu să facă sport, a explicat, EXCLUSIV pentru DC NEWS și DC MEDICAL, dr. Emel Nuraltay, medic specialist obstetric-ginecologie, șeful Secției de Obstetrică de la Spitalul Clinic Sanador. O...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 21:09

Invitată la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, dr. Emel Nuraltay, medic specialist obstetric-ginecologie, șeful Secției de Obstetrică de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, în EXCLUSIVITATE, ce înseamnă preeclampsia: simptome, cauze și tratament. Este o urgență majoră care pune...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 18:03

Beți multă apă și lăsați-o mai moale cu sarea și proteinele animale pentru a evita apariția unor pietre la rinichi sau pentru a împiedica revenirea acestora. Acestea sunt principalele sfaturi. Dar iată și altele:

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 16:31

Insomnia este atunci când nu puteți adormi, chiar dacă doriți sau numărați mii de oi, sau nu puteți dormi suficient de mult timp. Aflați care sunt cauzele medicale posibile ale insomniei:

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 14:44

Invitată la Interviurile DC MEDICAL și DC NEWS, dr. Emel Nuraltay, medic specialist obstetric-ginecologie, șeful Secției de Obstetrică de la Spitalul Clinic Sanador, a realizat, în EXCLUSIVITATE, un ghid pentru femeile gravide. Iată ce analize și investigații trebuie să-și facă, pe...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 13:16

Un om de știință de la Universitatea James Cook din Australia a realizat studiu inovator care aduce noi dovezi că un consum regulat de pește poate ajuta la prevenirea astmului. Ține de aportul de Omega-3 și Omega-6. Dar, unul dintre acești acizi grași este periculos în ast!

31 Martie 2019, 06:36

Primăvara aduce vremea caldă și soarele, dar și alergiile. Iată care sunt cele mai bune metode de a trata alerrgile de primăvară, explicate de un expert alergolog.

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 06:11

Este larg cunoscut cu alimentația nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice și fumatul sunt adesea vinovate de apariția unor boli de inimă. Dar sunt și alte lucruri care te îmbolnăvesc! Unele, surprinzătoare!

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 19:28

Virusul mononucleozei trăiește în saliva unei persoane infectate. Deci puteți să-l transmiteți sau să-l primiți printr-un sărut - de asta se mai numește și „boala sărutului”-, dar și dacă beți din aceleași pahare sau căni, ori folosiți linguri, furculițe și varii obiecte,...

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 18:09

Invitatul ediției de vineri, 29 martie, al Interviurilor DC NEWS și DC MEDICAL, a fost dr. Emel Nuraltay, medic specialist obstetrică-ginecologie, șeful Secției de Obstetrică de la Spitalul Clinic Sanador. EXCLUSIV pentru cele două posturi, cunoscutul medic a explicat cum trebuie să se...

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 15:25

Un grup de cercetători a identificat 30 de gene asociate cu schizofrenia. Echipa a putut să arate care modificări patologice din creier și ce anomalii comportamentale sunt declanșate de aceste gene.

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 14:11

Un studiu realizat pe mai mult de 320.000 de chinezi a constatat că munca în schimburi aduce un risc mai mare de boli de inimă, iar cu cât mai mulți ani trec așa, cu atât riscul e mai mare pentru un muncitor.

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 09:00

Invitată la Interviurile DC MEDICAL, dr. Andrada Bogdan, specialist în Cardiologie Intervențională, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, pe înțelesul pacienților, ce sunt defectul de sept atrial și foramen ovale patent, două malformații cardiace, dar și cum se tratează ele.

Scris de: Florina Pop       30 Martie 2019, 07:12

Deși mai puțin frecvent, colesterolul ridicat moștenit genetic este responsabil pentru majoritatea atacurilor de inimă care apar la o vârstă fragedă. Iată cum apare și cum poate fi depistat: 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 01:45

Încă o veste bună pentru pacienții cu scleroză multiplă, de data aceasta în faze avansate, recurente. FDA a aprobat aseară încă un medicament pentru boala lor – tratamentul oral cladribină (Mavenclad) – la doar două zile după ce aprobase siponimod.

Scris de: Dana Lascu       30 Martie 2019, 00:54

Rujeolă. 82 de cazuri de această boală infecțioasă au fost înregistrate în zece județe din țară și București, potrivit agerpres.ro.

Scris de: Adisa Codruț       29 Martie 2019, 22:15

Dacă aveți ochi uscați, nu suportați cu stoicism. În mod normal, glandele lacrimare produc suficiente lacrimi, dar atunci când acestea nu sunt suficiente sau nu sunt de „bună calitate”, asta vă poate face să vă doară ochii și să vă afecteze vederea. Iată ce puteți face...

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 21:52

Creierul, cu un mic imbold, se poate ajuta singur, susține un neurochirurg elvețian. A descoperit o serie de celule, similare cu cele stem, care ajută corpul la recuperare.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 21:09

Melanomul, cel mai periculos tip de cancer de piele, se poate răspândi pe întreg corpul, precizează medicii de la Harvard.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 20:21

Pielea oamenilor cu o predispoziție genetică la eczeme reacționează mai ușor la produsele de îngrijire a pielii, susțin medicii.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 19:59

Coordonatorul Centrului de Excelență în Mastocitoză, conf. univ. dr. Horia Bumbea, a anunțat, astăzi, că un studiu clinic cu un medicament inovativ pentru pacienții cu mastocitoză va începe la Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB.

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 19:37

Nu ar exista nicio legătură între riscul apariției demenței și fumat, susține un studiu recent. Acesta contrazice multe cercetări anterioare.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 19:10

Vase de sânge au fost create în laborator de cercetători de la universitățile Duke și Yale, din State. Au fost folosite pentru dializă.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 18:11

Țesuturi osoase au fost imprimate 3D de cercetători din America. Invenția lor ajută la vindecarea osului și a cartilajului deteriorat.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019, 16:57

Greutatea normală este considerată, pe bună dreptate, „prieten” al sănătății. Dar, în egală măsură, poate deveni „dușman”, atunci când confortul pe care îl dă duce la sedentarism.

Scris de: Angela Sabău       29 Martie 2019, 13:32

Cercetatorii vizează o cale metabolică, calea dihidrofolat reductază, crucială pentru sinteza aminoacizilor pentru a trata infecțiile din tuberculoză și au dezvoltat un nou medicament eficient în tratarea bolii. Luna martie este marcată printr-o campanie la nivel mondial pentru eradicarea...

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 12:11

Conf. univ.dr. Tudor Ciuhodaru, medic specializat în medicină de urgență, spune că simptomele infarctului, înșelătoare unele dintre ele, nu trebuie ignorate. El a compus un mic ghid despre simptomele și factorii de risc în caz de infarct.

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 11:34

Noi cercetări arată că creșterea și metastazarea în cancerul de sân poate fi oprită dacă femeile afectate consumă o anumită candidate de nuci. Cercetătorii cred că nucile ar putea împiedica apariția afecțiunii oncologice, arată un studiu medical publicat în...

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 11:03

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel