Canabis, drogul care afectează vederea: studiile o confirmă

Angela Sabău |
Data publicării:
Canabis
Canabis

Un nu studiu arată că persoanele care fumează iarbă, termenul popular pentru canabis, au vederea afectată din cauza acestui drog. Studiul trebuie extins, pentru confirmarea rezultatelor. 

Se pare că fumatul țigărilor de canabis poate interfera cu vederea, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Granada.

Poate că nu este o surpriză pentru consumatorii de droguri obișnuiți, dar ar putea fi totuși un șoc pentru mulți care sunt convinși că nu sunt afectați de acest obicei.

În timp ce fumatul afectează acuitatea vizuală, percepția adâncimii și capacitatea de concentrare a voluntarilor care au participat la studiu, un procent surprinzător de ridicat de voluntari a susținut că ar putea vedea perfect, potrivit studiului, care a fost publicat la începutul acestui an în revista Scientific Reports, scrie futurism.com.

Faptul că doar 65% dintre participanții la studiu au recunoscut că vederea lor s-a înrăutățit chiar și ușor atunci când erau drogați, iar alți 30% au spus că vederea lor nu era deloc afectată - indiferent dacă mințeau sau chiar asta credeau de fapt - este deosebit de îngrijorător. Această încredere nejustificată i-ar putea pune pe ei înșiși sau pe ceilalți în pericol – în special cineva care insistă că este într-o formă perfectă, urcându-se la volanul unui autovehicul, de exemplu.

Experimentul a avut unele probleme, și anume că a studiat doar 31 de voluntari, înainte și după ce au fumat iarbă, așa că oamenii de știință vor trebui să realizeze o versiune mult mai mare a experimentului pentru a valida descoperirile.

Dar, chiar și așa, această primă analiză științifică asupra felului în care agravează vederea ridică o problemă importantă, care justifică un control mai aprofundat pentru a menține oamenii în siguranță pe măsură ce consumul de droguri devine mai obișnuit și mai multe state americane legalizează și dezincriminează drogul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel