Ce să mănânci ca să fii fericit. Alimentele care să nu lipsească din dieta ta

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay

Consumul unor anumite alimente îmbunătățește buna dispoziție și calmează cu stresul, anxietatea.

”Ceea ce mănânci poate avea un efect semnificativ asupra dispoziției tale. (...) Nutriția afectează totul. (...) Dacă nu mănânci bine și îi oferi corpului tău combustibilul de care are nevoie, nu te vei simți bine și asta poate aduce schimbări mentale și fizice negative. Totul este un ciclu. Dacă începi să te îngrași, hainele tale s-ar putea să se simtă mai strânse și s-ar putea să te simți lent și nu la fel de bun cu tine”, consideră Corey Tolbert, dietetician autorizat și înregistrat la Cancer Wellness din Piedmont.

Stabilitatea zahărului din sânge este esențială pentru a vă simți bine mental și fizic. „Când zahărul din sânge crește și apoi scade, asta are mult de-a face cu modul în care te simți. Dacă mănânci o gogoașă, vei obține un nivel ridicat de zahăr timp de 30 de minute până la o oră, dar glicemia ta va cădea și te vei simți obosit și lent”, susțin experții.

Iată câteva categorii de alimente care binedispun:

*probiotice – pentru o sănătate mai bună a intestinelor, mâncați alimente bogate în probiotice precum: iaurtul, chefirul, varza acră, orice aliment fermentat.

*alimentele antiinflamatoare - curcuma, ghimbirul, nucile, semințele, peștele gras, roșiile, fructele de pădure, legumele cu frunze verzi și uleiul de măsline.

*alimente integrale pe bază de plante - produse proaspete sau congelate, cereale integrale, nuci, semințe și uleiuri vegetale, potrivit piedmont.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel