Coronavirus, origine controversată: avertizarea privind problemele de securitate la laboratorul din Wuhan

Angela Sabău |
Data publicării:
Grupă sanguină
Grupă sanguină

Riscul de apariție a unei noi pandemii asemănătoare cu SARS se cunoștea de câțiva ani, iar un laborator de Wuhan, China, cu un grad înalt de securitate lucra tocmai pentru a afla cum să prevină acest lucru.

Cu doi ani înainte de apariția pandemiei de coronavirus, oficialii Ambasadei SUA au vizitat de câteva ori o unitate de cercetare chineză din orașul Wuhan și au trimis două avertismente oficiale către la Washington cu privire la siguranța inadecvată a laboratorului care desfășura studii riscante asupra coronavirusurilor din lilieci, scrie washingtonpost.com.

Au existat discuții în guvernul Statelor Unite cu privire la sursa acestui virus, dacă este acest laborator din Wuhan sau altă sursă.  virusului, chiar dacă încă nu au apărut dovezi concludente.

În ianuarie 2018, Ambasada SUA la Beijing a făcut pasul neobișnuit de a trimite în mod repetat diplomați științifici din SUA la Institutul de Virologie Wuhan (WIV), care a devenit în 2015 primul laborator al Chinei care a atins cel mai înalt nivel de siguranță internațională în domeniul bio-cercetării (cunoscut sub numele de BSL-4). WIV a emis un comunicat de presă în limba engleză despre ultima dintre aceste vizite, care a avut loc la 27 martie 2018. Delegația americană a fost condusă de Jamison Fouss, consulul general din Wuhan, și Rick Switzer, consilierul ambasadei de mediu, știință, tehnologie și sănătate. Săptămâna trecută, WIV a șters acest comunicat de pe site-ul său web, deși rămâne arhivată pe internet.

 

Citește continuarea pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel