Imunitatea la COVID ar rămâne pe viață, susține un studiu

DCMedical Team / 28 mai 2021 / 10:10

Imunitatea la infecția COVID ar dura cel puțin un an și ar putea rămâne pe viață, zic studiile.

Două cercetări susțin că imunitatea împotriva infecției COVID ar dura cel puțin un an și ar putea rămâne chiar pe viață la oamenii infectați cu coronavirus cu un an mai devreme. 

Un studiu, în care au fost implicați pacienți bolnavi din anul precedent, arată că celulele care păstrează memoria virusului persistă în măduva osoasă și pot produce anticorpi ori de câte ori sunt necesari. Al doilea studiu a demonstrat că celule B cu memorie continuă să se maturizeze și să se întărească cel puțin 12 luni după prima injecție cu vaccin.

”Studiile sunt în concordanță cu literatura științifică prezentă, conform căreia imunitatea obținută după infecția cu Sars-Cov-2 și după vaccinare pare să dureze mult timp. Motivul pentru care ne infectăm continuu cu coronavirusuri comune pe parcursul vieții noastre poate avea mult mai mult de-a face cu faptul că acești viruși se schimbă tot timpul”, a declarat Scott Hensley, imunolog la Universitatea din Pennsylvania, potrivit la Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy