Pește: care este cel mai bun sortiment, pentru un maximum de beneficii. Nu vei mai alege somonul

Angela Sabău |
Data publicării:
Pește, dietă
Pește, dietă

Dieteticienii ne explică de ce unele tipuri de pește sunt mai bune pentru sănătatea noastră.

Consumul de pește este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea generală. De la reducerea riscului de diabet de tip 2 la susținerea sănătății inimii, consumul acestor tipuri de pește vine cu câteva beneficii unice.

Toate soiurile sunt pline de nutrienți importanți și se potrivesc în majoritatea stilurilor de viață sănătoase. Pentru asta ar trbui consumat de cel puțin două-trei ori pe săptămînă.

Iată motive pentru care pollockul de Alaska este o alegere perfectă

Deși peștele este, în general, un aliment recomandat, unele varietăți sunt puțin mai bune decât altele. Și în timp ce somonul continuă să fie în topul alegerilor, altele pot fi o surpriză.

Pollockul din Alaska este cel mai bun pește de mâncat, sun dieteticienii. Între costul accesibil, aroma ușoară, nutrienți și amprenta de carbon mai mică și conținutul de mercur, pollock din Alaska este greu de învins. Iată câteva motive pentru care acesta ar trebui s fie în toul preferințelor.

1 Pollock din Alaska este un pește accesibil, cu o aromă blândă.

Pollockul din Alaska are un gust mai blând și poate fi o alegere de pește mai economică. Dacă o persoană încearcă să aducă mai mult pește în dietă, dar este, de obicei, o persoană care prefră carne și cartofi, alegerea unui pește cu un gust mai puțin puternic (cum ar fi pollockul din Alaska) este mai ușor de acceptat.

2 Pollockul din Alaska este o putere nutrițională bogată în vitamine și minerale.

Indiferent dacă îți dai seama sau nu, pollockul din Alaska este un pește ușor accesibil și consumat destul de frecvent. De la fish fingers până la taco-urile de pește, pollock din Alaska se găsește în multe produse și feluri de mâncare.

Atâta timp cât eviți sortimentele prăjite ale acestui pește, te poți aștepta să câștigi din multitudinea de beneficii pe care le oferă. Pollockul din Alaska este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, inclusiv vitamina B12, seleniu, proteine ​​și niacină, pentru a numi câteva.

În plus, o porție de pollock din Alaska asigură 10% din necesarul zilnic de vitamina D și potasiu - doi nutrienți din care mulți oameni nu consumă cantitatea necesară zilnic.

3 Pollockul din Alaska este o sursă excelentă de acizi grași omega-3.

Un aport mai mare de acizi grași omega-3 marini — DHA și EPA — este legat de unele rezultate foarte atrăgătoare, inclusiv un risc cu 13% mai mic de mortalitate de orice cauză, precum și un risc mai mic de deces cauzat de cancer, boli cardiovasculare , și alte cauze combinate.

Alaskan Pollock conține între 50-1.000 de miligrame (mg) de omega 3 per porție. Deși nu există o doză stabilită recomandată de DHA și EPA pe care o persoană trebuie să le ia, se recomandă ca aportul total de acizi grași omega-3 să fie între 1.100 mg și 1.600 mg pe zi.

O meta-analiză recentă care evaluează 40 de studii clinice și publicată în Mayo Clinic Proceedings a arătat că un plus de 1.000 mg de EPA și DHA pe zi a scăzut și mai mult riscul de boli cardiovasculare cu 5,8% și de atac de cord cu 9,0% - ceea ce înseamnă că atunci când se analizează în mod specific DHA și EPA, se pare că un aport mai mare oferă mai multe beneficii.

4 Pollockul din Alaska are un conținut scăzut de mercur.

Nu există nicio îndoială că consumul de pește este bun pentru sănătatea generală, dar există o „atenție” atunci când alegi fructe de mare – unele soiuri pot conține niveluri ridicate de mercur. Când este consumat în cantități mari, acest metal poate cauza probleme grave de sănătate, în special pentru gravide și copii. Pollock se află pe lista opțiunilor de pește cu cea mai mică cantitate de mercur, ceea ce îl face una dintre cele mai sigure opțiuni de pește de care să te bucuri pe tot parcursul ciclului său de viață.

5 Pollockul din Alaska are o amprentă de carbon mai mică.

Pe bună dreptate, există o preocupare cu privire la alegerea durabilă atunci când alegeți peștele. Din fericire, pollockul din Alaska este recoltat în mod responsabil și gestionat în mod durabil în conformitate cu reglementările SUA.

6 Pollock din Alaska este una dintre cele mai bune alegeri de pește.

Cu toții putem beneficia de la consumul mai multor tipuri de pește pentru a ne ajuta să trăim o viață mai sănătoasă. Deși toți peștii pot oferi unele beneficii pentru sănătate, optarea pentru un conținut mai scăzut de mercur și alegeri mai durabile este ceva pentru care merită efortul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel