Proiect pilot la aeroport: câini special dresați vor identifica persoanele infectate cu SARS-CoV-2

Angela Sabău |
Data publicării:
Kössi, câinele care identifică persoanele COVID-19 pozitive. Foto: Aeroportul Helsinki / Finavia.fi
Kössi, câinele care identifică persoanele COVID-19 pozitive. Foto: Aeroportul Helsinki / Finavia.fi

Un proiect pilot prevede utilizarea câinilor special dresați pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, la sosirea pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se va derula un proiect pilot care va utilizarea câini special dresați pentru a detecta persoanele infectate cu SARS-CoV-2, la aeroportul Internațional Sibiu. „Se aprobă derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul remis presei de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

Pe perioada respectivă, toate persoanele care tranzitează terminalul „Sosiri” din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.
Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.
Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel