Iată o listă de alimente din dieta MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay) cu cele mai bune și cele mai proaste alimente, care vă pot ajuta să preveniți boala Alzheimer sau demența, boli a căror incidență a crescut în ultimi iani și despre care specialiștii spun că se așteaptă să mai crească.
Pentru a vă îmbunătăți memoria, va trebui să vă bazați pe următoarele alimente:
Legume cu frunze verzi (varza, spanac, verde, salata verde): minim 6 porții pe săptămână
Nuci (migdale, caju, fistic): minim 5 porții pe săptămână
Fructe de pădure (căpșuni, afine, zmeură, mure): minimum 2 porții pe săptămână
Fasole (fasole neagră, fasole pinto,): minim 3 porții pe săptămână
Cereale integrale (quinoa, fulgi de ovăz, orez brun, paste integrale și pâine): minim 3 porții pe zi (5)
Pește (somon, ton, păstrăv): cel puțin 1 porție pe săptămână
Carne de pasăre (pui, curcan): cel puțin de două ori pe săptămână
Uleiul de măsline ca ulei primar utilizat
Vin: nu mai mult de 1 pahar pe zi
Alimente pe care să le limitați în dieta MIND
Carne roșie (friptură, carne de vită măcinată, porc, miel): nu mai mult de 4 porții pe săptămână
Unt și margarină: nu mai mult de 1 lingură pe zi
Brânză (brie, mozzarella sau cheddar): nu mai mult de 1 porție pe săptămână
Dulciuri (prăjituri, brownies, înghețată): nu mai mult de 5 porții pe săptămână
Mâncare prăjită sau fast-food (cartofi prăjiți, pui prăjit, hamburgeri): nu mai mult de 1 porție pe săptămână
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News