Fructe atipice. Dr. Mihaela Bilic, dezvăluire la care NU te-ai fi așteptat despre kiwi și ananas: "Surpriză"

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructul minune. FOTO: Pexels
Fructul minune. FOTO: Pexels

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit de ce alunele, kiwi și ananasul sunt fructe atipice. 

"Alunele, Kiwi și ananasul nu cresc în copaci.

Când ne gândim la fructe, prima imagine care ne vine în minte este un copac. Așa cum nucul face nuci, ar fi logic ca și alunul să facă alune. Și e adevărat, dacă vorbim de alunele de pădure! În schimb arahidele, adică acele alune rotunjoare care ne plac atât de mult prăjite și sărate, sunt mai degrabă leguminoase-oleaginoase decât fructe. Și surpriză, cresc în pământ, precum tuberculii de cartofi-din cauza asta li se și spune “mazăre de pământ”.

Ananasul este și el un exemplu similar, nici vorbă de un copac tropical în care crește, planta care îl produce este un boschet înalt de 1-1,2 m. Și e nevoie de mult timp pentru ca fructul cu solzi țepoși să ajungă pe mesele noastre: 6-8 luni durează faza vegetativă, în care crește planta, și abia după 12-15 luni vine vremea recoltei.

Și pe kiwi îl putem pune pe lista de “fructe atipice”, pentru că este rodul unei plante agățătoare asemănătoare cu vița-de-vie, în niciun caz al unui copac", a scris medicul Mihaela Bilic pe instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel