Medicină Internă
Pagina 6

Sănătatea ficatului este importantă pentru sănătatea întregului organism. O serie de alimente și băuturi sunt cunoscute pentru rolul protector asupra ficatului.

Scris de: Angela Sabău       18 mai 2019, 00:39

Intoxicația cu mercur rezultă ca urmare a expunerii la prea mult mercur, fie din mediul înconjurător, fie din dietă. Mercurul este un metal toxic pentru oameni.

Scris de: Florina Pop       08 mai 2019, 22:15

Inflamația și legătura cu bolile cronice au modificat diete și stiluri de viață. Alimentația, susțin cei de la Harvard Medical School, are un rol esențial în această ecuație.

Scris de: Florina Pop       08 mai 2019, 00:36

Mai multe informații despre mastocitoză, o boală rară, incurabilă, au aflat dintr-un studiu cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia.

Scris de: Florina Pop       13 apr 2019, 00:10

Boala ficatului gras, cea mai frecventă boală hepatică din lume, a fost tema unui studiu al cercetătorilor suedezi. Au descoperit o proteină cu un rol aparte.

Scris de: Florina Pop       11 apr 2019, 20:53

Pentru că în organismul ei sunt „niveluri nedetectabile de vitamina D”, o femeie în vârstă de 58 de ani are, de zeci de ani, dureri înfiorătoare de spate, gât, umeri și șolduri, iar oasele i se rup foarte ușor. Are spondilită anchilozantă debilitantă,...

06 apr 2019, 05:17

Sindromul oboselii cronice poate apărea la la unul din 10 oamenii diagnosticați cu mononucleoză, cunoscută și ca „boala sărutului“, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       05 apr 2019, 07:30

O tânără de 27 de ani, din județul Timiș, este singurul donator de celule stem din baza de date a Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

Scris de: Adisa Codruț       03 apr 2019, 15:40

Durerea, temperatura și mâncărimea nu mai sunt resimțite dacă lipsește din corpul fătului o anume proteină, susțin cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia.

Scris de: Florina Pop       03 apr 2019, 13:51

Un studiu recent arată un mod mod de a crea medicamente antiinflamatorii plecând de la o moleculă implicată în bolile autoimune, neurodegenerative și cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       03 apr 2019, 12:07

Insomnia este atunci când nu puteți adormi, chiar dacă doriți sau numărați mii de oi, sau nu puteți dormi suficient de mult timp. Aflați care sunt cauzele medicale posibile ale insomniei:

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019, 14:44

Cercetătorii au decodificat acum o rețea moleculară care controlează fibroza – procesul de cicatrizare a țesuturilor din organe - și care ar putea să ofere în viitor modalitatea de a trata afecțiunea. Rezultatele arată că o proteină este vinovată de depunerea patologică a țesutului...

Scris de: Dana Lascu       01 feb 2019, 13:46

Mulți oameni stau aplecați sau își îndoaie gâtul în timp ce lucrează la calculator. Un nou studiu arată cum aplecarea capului înainte pentru a citi mai de aproape comprimă gâtul și duce la probleme atât cu el cât și cu umerii.

Scris de: Dana Lascu       06 ian 2019, 15:40

Pe măsură ce îmbătrânim am putea fi mai vulnerabili la alcoolism, avertizează un psiholog. Riscul e mai mare pentru femei decât pentru bărbați. 

Scris de: Dana Lascu       05 ian 2019, 23:30

Omenirea a visat dintotdeauna la nemurire. Până acum, leacul nu s-a găsit, dar am putea să ne păstrăm corpul tânăr, sănătos și energic, chiar dacă ajungem la înțelepciunea multor ani de viață. Noi cercetări efectuate la Institutul de Știință Weizmann sugerează că acest vis ar...

Scris de: Dana Lascu       01 ian 2019, 16:11

Păsările de noapte, bufnițele sau, mai pe șleau spus, oamenii care pierd voit nopțile, pot avea un risc mai mare de a suferi de boli de inimă și de diabet zaharat de tip 2 decât care duc o viață normală.

Scris de: Dana Lascu       01 ian 2019, 12:11

Fătul și placenta sunt deosebit de vulnerabili la toxine din cauza imaturității barierei hemato-encefalice și a activității  de biotransformare  enzimatică  diminuate . Un nou studiu arată ce substanțe toxice trec prin placentă de la mamă la făt, mai ales dacă femeia este...

Scris de: Dana Lascu       14 dec 2018, 14:02

Noi cercetări arată că atât somnul insuficient cât și excesul de somn pot crește riscul de apariție a unor boli foarte grave, care duc la deces prematur.

Scris de: Dana Lascu       07 dec 2018, 21:00

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, arată că femeile la o anumită vârstă care își pierd fie și un dinte sunt mai susceptibile să dezvolte hipertensiune arterială. Ideea e că trebuie să avem grijă de sănătatea orală și să avem o dietă echilibrată ca să...

Scris de: Dana Lascu       07 dec 2018, 20:03

Anual, ar trebui să ne facem analize de sânge. Ele includ și teste speciale pentru colesterol, știut fiind faptul că, deși nivelul ridicat al acestuia nu dă simptome, poate duce la apariția unor boli grave, cu complicații care pot fi chiar fatale. Dr Elena Tănase, medic specialist...

Scris de: Dana Lascu       06 dec 2018, 16:56

Unul dintre dezavantajele îmbătrânirii este acela că mușchiul scheletic își pierde capacitatea de a se vindeca după leziuni. Un nou studiu, de la Universitatea din Pittsburgh, care implică așa-numita „proteină a longevității” Klotho, are rezultate promițătoare...

Scris de: Dana Lascu       24 noi 2018, 17:58

Tot mai multe persoane sunt afectate de infarct, iar boala poate să apară chiar și la persoanele sub 50 de ani.  Într-o postare pe pagina de Facebook, Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, trage mai multe semnale de alarmă cu privire la simptomele unui posibil infarct...

Scris de: Cătălina Burghelea       10 noi 2018, 09:50

Durerile de spate, asociate semnificativ cu mortalitatea la femeile mai în vârstă. Cercetătorii au descoperit că durerea frecventă și persistentă a spatelui este asociată cu o moarte timpurie într-un studiu efectuat pe mai mult de 8.000 de femei mai în vârstă, care...

Scris de: Dana Lascu       07 noi 2018, 19:53

Ați putea să transpirați atunci când este prea cald în dormitor sau dacă v-ați pus peste voi prea multe pături. Dar nu despre asta vorbim. Ne referim în materialul de față la transpirația repetată în mijlocul nopții, care probabil vă va trezi uneori atât de...

Scris de: Dana Lascu       12 oct 2018, 19:09

De multe ori, când avem o problemă, nu știm la ce medic specialist să mergem. În cele mai multe cazuri, medicul de familie este cel care ne îndrumă către un medic specialist. Prima opțiune este, adesea, medicul de medicină internă. 

Scris de: Irina Constantin       08 aug 2018, 06:37

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel