Boli și Afecțiuni
Pagina 462

Recuperarea motorie a pacienților care suferă de afecțiuni neurologice, precum accidentul vascular cerebral - AVC - sau varii traumatisme, se face cu mult mai mult succes cu ajutorul roboților, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col dr Gigi Teodoru, șef al Secției de Recuperare...

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 18:39

Brahiterapia a dat rezultate foarte bune în cancere ginecologice, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador. În astfel de cazuri ea se aplică, însă, cu totul alfel. Nu...

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 17:14

Bacteriile intestinale - microbiomul - pot influența eficiența unor medicamente. Cercetătorii au analizat un medicament pentru boala Parkinson, pentru a înțelege de ce la unii pacienți nu are același efect.

Scris de: Angela Sabău       23 iun 2019, 16:31

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu arsuri și la trimiterea acestora în strinătate pentru tratament. Medicul curant va fi pionul principal în toată schema.

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 15:37

Până acum s-a crezut că un consum moderat de alcool - adică un pahar sau două pe zi - scade riscul de accident vascular cerebral, comparativ cu a nu bea deloc sau cu a bea mai mult. Dar un nou studiu, are a implicat peste 161.000 de adulți, arată că din secunda în care ai băut prima...

Scris de: Angela Sabău       23 iun 2019, 13:44

Copiii înțeleg dintr-un show TV pentru ei ce e corect și ce nu, ce e bine și ce e rău, dar ideile complexe sunt mai greu de digerat, susțin două cercetări.

Scris de: Florina Pop       23 iun 2019, 10:16

Organizația Mondială a Sănătății subliniază într-o postare pe Facebook că oamenii ar fi bine să-și verifice periodic tensiunea arterială.

Scris de: Adisa Codruț       23 iun 2019, 08:23

Leac, ciuperca ucigașă. Cercetătorii sugerează că o combinație de medicamente antifungice și antibacteriene ar distruge Candida auris, o ciupercă ucigașă.

Scris de: Florina Pop       23 iun 2019, 07:31

Numărul donatorilor de organe continuă crească și, odată cu ea și speranța la un transplant salvator pentru mai mulți români aflați pe listele de așteptare în București și Cluj. Doi pacienți aflați în moarte cerebrală la Spitalul Județean Timișoara sunt donatori, în mai...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 18:35

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitată vineri la Interviurile DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. Ea a explicat ce sunt, cum se introduc și cum acționează semințele radioactive folosite în radioterapia internă – brahiterapie –...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 16:54

Știm care sunt factorii de risc pentru paleta de boli cardiovasculare, știm că hipertensiunea și colesterolul sunt marea problemă, dar pe lângă ele există câteva semne mai puțin cunoscute care ne pot da de băniut că ceva e în neregulă cu inima. Spre exemplu, cu cerc gri care...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 15:13

Recuperarea motorie pacienților care suferă de afecțiuni neurologice se face cu mult mai mult succes, în ziua de azi, cu ajutorul roboților. Ce fac roboții pentru pacienți și cum ușurează ei munca medicilor specialiști explică, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col. dr. Gigi Teodoru,...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 13:53

Obezitatea ar putea fi produsă de o mutație genetică, ce face ca transmiterea la creier a semnalelor ce anunță că ești sătul să nu mai funcționeze. 

Scris de: Angela Sabău       22 iun 2019, 08:55

Exercițiile fizice aduc beneficii, însă specialiștii atrag atenția că nu în orice moment este bine să facem sport de intensitate mare.

Scris de: Angela Sabău       22 iun 2019, 07:21

Multe obiecte, dintre cele mai banale, dintr-un restaurant sunt pline de germeni. De aceea, arată webmd.com, inspecțiile periodice își au rostul din plin.

Scris de: Florina Pop       21 iun 2019, 21:50

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. În emisiunea transmisă simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, ea a explicat ce...

Scris de: Dana Lascu       21 iun 2019, 15:57

O fetiță de șapte ani care a fost împușcată din greșeală a fost supusă unei operații, în această dimineață. Evoluția este favorabilă. Micuța se afla într-o mașină care a fost urmărită de poliție, incident în care s-au tras focuri de armă.

Scris de: Angela Sabău       21 iun 2019, 15:20

Autismul ar putea fi legat de alimentația mamei în timpul sarcinii. Cercetătorii au descoperit o acumulare a acidului propionic, un conservant utilizat la alimentele ambalate, care afectează creierul fătului. 

Scris de: Angela Sabău       21 iun 2019, 10:11

Curcumina, ingredientul principal din turmeric, ar putea fi folosită pentru terapii mai eficiente la persoanele cu osteosarcom, cea de-a doua cauză a morții din cauza cancerului la copii.

Scris de: Angela Sabău       21 iun 2019, 09:00

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. În emisiunea care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical,...

Scris de: Dana Lascu       21 iun 2019, 01:57

Angajații sub 50 de ani, care lucrează 10 ore pe zi, timp de un deceniu, sunt cu 45% mai expuși decât ceilalți să facă un accident vascular cerebral, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       20 iun 2019, 23:50

Un nou studiu relevă modul în care două forme de vitamina D3 distrug selectiv celulele canceroase care au dezvoltat rezistență la medicamente, acestea fiind principala cauză a eșecului chimioterapiei la multe forme de cancer. 

Scris de: Dana Lascu       20 iun 2019, 23:16

Cancerul la stomac ar putea fi identificat cu ajutorul unor microfluide și grafen, susține un studiu al japonezilor de la Universitatea Osaka.

Scris de: Florina Pop       20 iun 2019, 22:29

Un test de sânge dezvoltat în Suedia identifică 11 proteine specifice la femeile care au cancer ovarian. Pentru femeile care au chisturi suspecte asta înseamnă că ar putea să scape de operație dacă sângele lor nu prezintă proteinele respective, iar folosirea testului la...

Scris de: Dana Lascu       20 iun 2019, 22:22

Înțepăturile de țânțari, albine și viespi sau mușcăturile de păianjeni îți pot face vara un calvar. În timp ce unii sunt pur și simplu enervanți, alții pot provoca afecțiuni grave. Iată ce spun trei medici, doi români și unul american, despre fiecare situație...

Scris de: Dana Lascu       20 iun 2019, 20:16

Zece copilași cu malformații cardiace au fost operați, la Sibiu, de echipe mixte de chirurgi din Anglia și România și au, acum, inimi sănătoase.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun 2019, 19:33

Cisplatin și Asparaginase, două medicamente citostatice importate vor fi achiziționate până săptămâna viitoare, anunță ministrul sănătății, Sorina Pintea. 

Scris de: Angela Sabău       20 iun 2019, 17:47

Dr. Raluca Mititelu, Șeful Laboratorului de Medicină Nucleară de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, detalii despre această disciplină medicală, despre metode de diagnostic și Terapie în...

Scris de: Angela Sabău       20 iun 2019, 15:05

Boala Parkinson produce modificări în creier cu mult timp înainte de apariția simptomelor. Cercetătorii au reușit să descopere primele semne la un moment în care terapiile ar putea fi mai eficiente.

Scris de: Angela Sabău       20 iun 2019, 12:22

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este în topul național în ceea ce privește prelevarea de organe. Anul acesta au avot loc, deja, șapte astfel de proceduri.

Scris de: Angela Sabău       20 iun 2019, 10:30

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel