Cardiologie
Pagina 52

Hipertensiunea arterială a fost corelată întotdeauna cu riscul unor afecțiuni cardiovasculare. Totuși, în unele situații, aceasta nu ar trebui să ne îngrijoreze. Asta arată unii cercetători.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie 2019, 15:15

Infarctul miocardic datorat căldurii: Valurile de căldură din ultimii ani au dus la o creștere a numărului de cazuri de atacuri de cord.

Scris de: Dana Lascu       13 Martie 2019, 21:50

Tensiunea oscilantă este mai puțin frecventă decât hipertensiunea arterială, atunci când vine vorba despre afecțiunile cardiovasculare. Totuși, nu este nici pe departe atât de lipsită de riscuri pe cât este de rară.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie 2019, 13:23

Cele mai cunoscute proceduri din cardiologia intervențională sunt TAVI, EVAR și TEVAR. În ce patologii sunt recomandate ele, explică Dr. Rodica Niculescu, șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie 2019, 20:26

Eczema se pare că are efectul de a crește riscul bolilor cardiovasculare și atac de cord. Nu te-ai fi gândit la asta, însă studiile arată o colerare certă între cele două afecțiuni. 

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie 2019, 16:30

Persoanele cardiace se pare că nu sunt în deplină siguranță atunci când privesc un meci important. Cercetătorii au descoperit în urma unui studiu aproape de două ori mai multe aritmii în timpul unui campionat, față de o perioadă fără evenimente sportive importante.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 11:53

Un pui de somn tras la prânz aduce mai multe beneficii decât se credea, inclusiv poate să scadă notabil hipertensiunea, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 10:19

Toată lumea știe că trebuie să țină în frâu colesterolul (rău) LDL. Dar ce se întâmplă dacă nivelul colesterolului (bun) HDL e prea mare? Doi medici explică: 

Scris de: Dana Lascu       06 Martie 2019, 08:09

Variațiile de tensiune arterială, inclusiv hipertensiunea, ar putea fi un factor care să anticipeze dezvoltarea, în timp, a cel puțin două forme de demență: boala Alzheimer și demența vasculară, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       06 Martie 2019, 07:39

Nu ignorați simptomele de infarct în timp ce călătoriți și păstrați numere de urgență la îndemână. Acesta este mesajul principal al unui studiu prezentat pe 2 martie la Congresul „Acute Cardiovascular Care 2019”, un congres al Societății Europene de Cardiologie...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie 2019, 10:57

Până acum se credea că pentru a evita să faci boli de inimă e bine să reduci grăsimea de pe abdomen. În schimb, despre grăsimea de pe picioare și șolduri se credea că ar avea chiar efecte protectoare. Greșit, spun autorii unui studiu! 

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie 2019, 09:04

Afecțiunile cardiovasculare pot fi prevenite printr-o serie de măsuri. Cu cât mai devreme schimbăm stilul de viață, cu atât mai mare este șansa să evităm afecțiunile inimii.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie 2019, 09:18

Col. medic dr. Alice Munteanu, medic specialist Cardiologie, medic primar Boli interne, asistent universitar, Secția Cardiologie II a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” explică ce sunt cardiomiopatiile, de câte feluri sunt și cum se tratează...

Scris de: Dana Lascu       28 feb 2019, 23:01

Sunt cazuri celebre de pacienți care, aduși la Urgență, după un infarct, au salvați prin cardiologie intervențională. Dar ce înseamnă acest tip de intervenție, cum se face ea și care sunt avantajele pentru pacienți? Explică, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL, dr. Rodica Niculescu, medic...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 11:18

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador a explicat, EXCLUSIV la DC NEWS și DCMEDICAL, care sunt greșelile pe care le facem în viața de zi cu zi de ajungem pe masa ei de operație, cu boli cardiovasculare. E...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 18:18

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care sunt testele și investigațiile pe care o persoană trebuie să le facă pentru a afla dacă are o boală...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 15:50

Electrocardiograma este un tip de investigație medicală foarte utilă în diagnosticarea bolilor cardiace. Totuși, în unele situații s-ar putea să nu fie doar inutilă, ci chiar să aducă deservicii pacientului.

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 10:47

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și cardiologie intervențională, este invitatul emisiunii Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care va fi difuzată marți, de la ora 11.00. Medicul este șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador.

Scris de: Dana Lascu       25 feb 2019, 22:49

Atacul de cord are o serie de manifestări clare, însă un studiu complex arată că femeile ar putea prezenta mult mai multe simptome, față de bărbați. Acest lucru îi poate încurca pe medici, atunci când stabilesc diagnosticul.

Scris de: Angela Sabău       25 feb 2019, 15:49

Hipertesiunea arterială apare, de obicei, fără simptome sesizabile. Chiar dacă unele persoane o asociază cu durerile de cap, acest simptom nu este suficient pentru confirmarea diagnosticului.

Scris de: Angela Sabău       25 feb 2019, 10:07

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sanador a rezolvat cazul complex al unei paciente cu tromboză venoasă profundă, care avea un cheag de sânge de 8 cm ce îi bloca artera pulmonară. Ea a fost tratată chirurgical și endovascular, în două intervenții chirurgicale, din care...

Scris de: Adisa Codruț       22 feb 2019, 19:33

Leziunile cardiace, efecte secundare produse de tratamentul cu citostatice, pot fi acum descoperite timpuriu, permițând, astfel, ajustarea tratamentului.

Scris de: Angela Sabău       21 feb 2019, 21:25

Căsătoria și bolile de inimă au o legătură dovedită. Potrivit ultimelor studii, persoanele căsătorite sunt mai puțin predispuse să moară din cauza acestor afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb 2019, 17:10

Tensiunea arterială mărită nu are legătură cu vârsta, ci cu alimentația. Asta pare să fie rezultatul unui studiu realizat anul trecut, pe mai mulți membri ai unor triburi care au intrat, mai mult sau mai puțin, în contact cu lumea occidentală.

Scris de: Angela Sabău       21 feb 2019, 16:07

Mersul pe jos pare să fie un exercițiu suficient pentru o mai bună sănătate a inimii. Un studiu arată că persoanele de vârstă mijlocie care au obiceiul de a face plimbări lungi pe jos prezintă un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb 2019, 15:05

Colesterolul reprezintă un factor de risc pentru apariția bolii arteriale periferice, conform ultimelor studii. Mai mulți parametri au fost luați în calcul.

Scris de: Angela Sabău       21 feb 2019, 14:01

Persoanele ale căror diete zilnice includ cel puțin două porții pe zi de lapte, iaurt sau brânză par să aibă un risc mai scăzut de boli cardiace, de accident vascular cerebral - AVC - sau de deces, decât persoanele care nu consumă produse lactate.

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 10:03

Este un mit care circulă printre fumători conform căruia dacă reduci numărul de țigări fumate pe zi îți scade riscul de a face boli de inimă și accident vascular cerebral – AVC. Dar acest mit e total fals, arată cercetătorii care au analizat 141 de studii efectuateb în 21 de...

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 09:01

CardioCheck este o campanie desfășurată de organizații de studenți și pacienți, în trei orașe din țară. În cadrul evenimentului vor avea loc testări gratuite ale tensunii arteriale.

Scris de: Angela Sabău       19 feb 2019, 16:52

Ați simțit vreodată că inima vă bate ca și cum ar vrea să vă sară din piept? Acesta este modul în care mulți oameni descriu palpitațiile la inimă. Dar sunt ele periculoase? În unele cazuri, chiar foarte periculoase!

Scris de: Dana Lascu       19 feb 2019, 14:14

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel