Câte fructe și legume ar trebui să consumăm într-o zi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fructe și legume    Foto: Pixabay
Fructe și legume Foto: Pixabay

Specialiștii spun că trebuie să consumăm zilnic fructe și legume pentru o viață sănătoasă. Dar câte ar trebui să consumăm?

Specialiștii spun că ar trebui să consumăm zilnic fructe și legume pentru o viață sănătoasă. O vorbă spune că un măr pe zi, ține medicul la distanță. Nutriționiștii sunt de acord că fructele și legumele aduc beneficii pentru sănătate, dar ei ne spun și câte ar trebui să consumăm zilnic.

Potrivit specialiștilor în nutriție, cinci porții de fructe și legume pe zi ar trebui să fie suficiente. Dar cinci porții nu înseamnă cinci fructe sau legume. Aceste cinci porții de fructe și legume asigura corpului necesarul de fibre, vitamine, acid folic, potasiu și alte vitamine și minerale. Cinci fructe și legume sunt echivalentul a aproximativ 600g-800g.

Chiar dacă fructele sunt sănătoase, un consum mare de fructe zilnic, în detrimentul legumelor nu este chiar un obicei sănătos. Fructele ar trebui privite mai mult ca un desert în alimentația noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel