Diete/Fitness
Pagina 75

Micul dejun și masa de prânz par a fi importante în alimentația tinerilor, asta reiese dintr-un studiu care indică faptul că respectatul acestor mese duce la o alimentație mai sănătoasă pe tot parcursul zilei.

Scris de: Angela Sabău       13 noi 2019, 01:16

Corpul tău se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, așa că dieta trebuie să se schimbe și ea. Aceste sfaturi de la un dietetician de la Mayo Clinic vă pot ajuta să vă asigurați că primiți nutrienții de care aveți nevoie.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 noi 2019, 23:32

Mâncatul excesiv și tulburarea de alimentație sunt două lucruri înrudite, dar foarte diferite, explică Graham Redgrave, MD, profesor asistent de psihiatrie și asistent director al Programului de tulburări de alimentație de la Spitalul Johns Hopkins.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 21:38

Un nou studiu arată că exercițiile fizice practicate cu regularitate după un atac de cord scad riscul de deces.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 20:56

Cu toții știm că alimentele precum chipsurile de cartofi și prăjiturile nu sunt o alegere tocmai sănătoasă, dar un nou studiu avertizează că aceste gustări pot fi extrem de periculoase pentru inimă.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 20:21

Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 18:59

Simptomele severe ale intoleranței la lactoză pot fi semne ale altor probleme medicale, cum ar fi o infecție sau o boală intestinală.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019, 15:06

Exercițiile fizice aduc o serie de beneficii pentru sănătate, însă cercetătorii au vrut să afle mai exact cum anume ajută. Astfel, ei au făcut teste pentru a afla ce anume se întâmplă în organism când facem exerciții fizice.

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019, 23:39

Uleiul de pește, recunsocut pentru o serie de beneficii pe care le aduce sănătății, este mai eficient atunci când este consumat în anumite condiții.

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019, 15:03

Caloriile măsoară cantitatea de energie găsită în alimente. Numărul de calorii necesar pe zi pentru o femeie în vârstă de 40 de ani depinde de înălțimea, greutatea, nivelul de activitate și alți factori.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi 2019, 15:43

Alergarea nu este bună doar pentru sănătatea și bunăstarea de zi cu zi a unei persoane, ci poate reduce riscurile unei morți precoce, au arătat noi cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi 2019, 08:47

Zahărul are o reputație de inamic atunci când vine vorba de crearea unei diete hrănitoare și echilibrate. Cert este însă că nu ai putea supraviețui fără zahăr. Corpul se bazează pe cantități mici de zahăr pentru a funcționa corect.  

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi 2019, 08:33

Cercetătorii spun că au găsit o legătură între excesul de greutate din jurul stomacului și experimentarea atrofiei cerebrale sau a contracției creierului. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 15:57

Activitatea fizică este considerată a fi cel mai mare aliat al nostru în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Pot exista însă variații semnificative ale efectelor sale de protecție într-o serie de situații diferite, cum ar fi sportul regulat, sarcini grele la...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 13:02

Nu este adevărat că gustările nocturne te vor face să crești în greutate, potrivit cercetărilor efectuate la Centrul Național de Cercetare a Primatelor de la Oregon Health and Science University.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 10:02

Deși proteinele acționează practic în toate procesele de susținere din organism, în cantități prea mari, acestea pot face mai mult rău decât bine.   

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 08:25

Simptomele de anxietate vă pot face să vă simțiți rău. A face față anxietății poate fi o provocare și deseori necesită schimbări în stilul de viață. Nu există modificări ale dietei care să poată vindeca anxietatea, dar urmărirea a ceea ce mâncați vă poate ajuta.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 14:16

Leucemiile acute limfoblastice reprezintă cea mai frecventă formă de cancer la copil, reprezentând, conform datelor registrului român de cancer la copil (RNCC), 31% din totalitatea afecțiunilor oncologice la aceasta vârstă. În condițiile utilizării protocoalelor actuale...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 12:54

Scopul principal al vezicii biliare este de a păstra și concentra bilia, un lichid digestiv pe care intestinul subțire îl folosește pentru a descompune grăsimile.  

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 10:07

Cunoscutul medic nutriționist, dr Mihaela Bilic spune că laptele este un super aliment care aduce numeroase beneficii pentru sănătate și care trebuie inclus în dieta.

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2019, 20:15

Balonarea după mâncare are legătură cu consumul unor alimente, însă specialiștii au reușit să stabilească o legătură și cu cantitatea de sare.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019, 23:58

Suplimentele alimentare ascund o serie de pericole despre care cei care le consumă ar trebui să fie avertizați. Unele dintre ele pot duce chiar la deces, arată studiile.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019, 13:21

Aveți nevoie de un alt motiv pentru a vă monitoriza consumul de alimente ultraprocesate? Reducerea consumului acestora vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 10:03

Tremur. Respirație rapidă. Oboseală. Toate acestea sunt simptome comune ale anxietății, o afecțiune care afectează milioane de oameni. În timp ce o serie de factori pot contribui la dezvoltarea anxietății - cum ar fi traumatismele trecute sau stresul continuu - cercetările dezvăluie...

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 08:50

Colesterolul HDL, cunoscut și cu denumirea de colesterol bun, acționează ca un protector, transportând excesul de colesterol în sânge înapoi la ficat, unde este metabolizat sau descompus.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 10:56

Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile nu sunt susceptibile de efecte drastice asupra glicemiei. Țelina este de fapt...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:17

Noile cercetări ale oamenilor de știință de la UC San Francisco și Universitatea Harvard au dezvăluit că microbiomul nostru răspunde dinamic în moduri diferite la aceleași alimente, dacă sunt consumate fierte sau crude. Acest nou studiu este primul care a investigat modul în care...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 15:44

Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de scăderea nivelului de colesterol „rău”.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 10:59

Chiar dacă masa de prânz o iei la muncă, asta nu înseamnă că nu poți să mănânci sănătos. Iată trei sfaturi esențiale care te ajută să faci alegeri corecte: 

Scris de: Dana Lascu       26 mai 2020, 21:49

Părinții care caută alternative la zahăr trebuie să fie atenți atunci când selectează alimente care promit mai puțin zahăr. Este posibil să obțineți mai puțin zahăr, dar familia dvs. ar putea mânca alternative de zahăr nesigure.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 15:44

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel