Diete/Fitness
Pagina 78

Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri din carne de vită.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct 2019, 15:35

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește într-o postare despre ”cea mai stupidă, obositoare și nejustificată recomandare nutrițională care a parazitat mințile românilor”.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct 2019, 07:31

Fructoza ar putea fi mai dăunătoare decât glucoza, conform ultimului studiu. Cercetătorii au arătat cum fructoza afectează ficatul într-un mod asemănător grăsimii.

Scris de: Angela Sabău       05 oct 2019, 17:28

Oricând auzim cuvântul „dietă” ne gândim la restricții alimentare și pierdere în greutate, dar o dietă abordată ca stil de viață poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii poatefi chiar reducerea riscului de Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       05 oct 2019, 07:17

Aportul de pește la copii pare că ajută în prevenirea astmului, a eczemelor și unor alergii, arată specialiștii. Cu cât mai devreme încep să consume pește, cu atât mai protejați sunt.

Scris de: Angela Sabău       04 oct 2019, 23:22

Dovleacul este unul din cele mai utilizate alimente în această perioadă, fiind foarte gustos și preparat în zeci de feluri. Specialiștii însă ne arată o serie de beneficii pentru care este chiar recomandat consumul acestui fruct.

Scris de: Angela Sabău       04 oct 2019, 20:47

Un nou studiu dezvăluie o legătură puternică între sport și îmbunătățirea funcției cognitive- ceea ce duce la îmbunătățirea memoriei, raționamentului, a clarității și judecății.  

Scris de: Georgiana Ioniță       02 oct 2019, 20:15

Un nou studiu a descoperit că reducerea cantității de carne roșie și procesată din dietă scade nivelul de colesterol ”rău” din sânge.

Scris de: Florina Pop       30 sep 2019, 20:24

Cea de-a XX-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii se va desfăşura duminică în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 sep 2019, 09:50

Pe 29 septembrie, Bucureștiul sărbătorește Ziua internatională a inimii prin Mişcare pentru Sănătate în parcul Herăstrău.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep 2019, 12:52

Începând cu anii 1980, cercetătorii au observat că francezii - în ciuda faptului că mâncau o dietă bogată în alimente cu un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol - aveau rate mai mici de boli de inimă și moarte precoce decât restul populației....

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep 2019, 11:10

Toată lumea iubește dulciurile, însă oamenii de știință avertizează că un consum excesiv poate afecta sănătatea. Dulciurile tind să fie lipsite de substanțe nutritive benefice, în timp ce sunt pline de cele dăunătoare, inclusiv grăsimi saturate și zaharuri artificiale. Nu toate...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 sep 2019, 12:06

Carnea de pui te poate îmbolnăvi mai grav dcât crezi. Carnea crudă poate fi contaminată cu agenți patogeni care, prin gătire, dispar. Prin spălare, însă, ajung pe alte obiecte utilizate în bucătărie, de unde e foarte ușor să ajungă în farfurie.

Scris de: Angela Sabău       26 sep 2019, 11:17

Demi Moore vorbește în noua sa carte "Inside Out" despre luptele sale cu imaginea corporală, căsătoriile cu Bruce Willis și Ashton Kutcher și rolul ei de mamă a trei copii. Actrița, în vârstă de 56 de ani, a declarat că a avut o „obsesie să se antreneze”, după ce a...

Scris de: Georgiana Ioniță       25 sep 2019, 09:42

Există un aport zilnic optim pentru fiecare tip de vitamine și minerale. Pentru fiecare persoană, aceasta va varia în funcție de vârstă, sex, condiții medicale cronice și capacitatea de a absorbi nutrienții. Nu este probabil să luați prea multe vitamine doar din consumul de...

Scris de: Georgiana Ioniță       25 sep 2019, 08:35

Cercetătorii au descoperit că dacă crești cantitatea de nuci consumate zilnic nu te mai îngrași și îți scazi riscul de obezitate. Iată care este cantitatea optimă:

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2019, 22:54

Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea totală de ton prins din întreaga lume. Atât tonul conservă în...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 sep 2019, 09:10

Dacă te încântă ideea unei detoxifieri, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Indiferent dacă ai luat în considerare sucurile detox, postul sau dieta pentru a pierde în greutate sau pentru aîmbunătăți starea de sănătate, tăierea drastică a alimentelor din...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 sep 2019, 12:40

Cafeaua a fost mult timp învinovățită pentru mai multe probleme de sănătate. Studiile recente nu au găsit însă nicio legătură între consumul de cafea și un risc crescut de boli de inimă sau cancer. De fapt, unele studii au descoperit o asociere între consumul de cafea și...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 sep 2019, 10:07

Laptele este o bună sursă de calciu, însă ce faci atunci când urmezi o dietă fără lactate? Sau pur și simplu nu-ți place laptele? Iată care sunt sursele de calciu care pot fi găsite și în alte alimente.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 sep 2019, 07:21

Zicala spune „mâini reci, inimă caldă”, însă, în realitate, mâinile și picioarele reci pot indica deficiențe nutriționale. 

Scris de: Georgiana Ioniță       22 sep 2019, 17:08

Vestea bună: ciocolata poate fi benefică pentru inimă și ajută la păstrarea unui ritm cardiac sănătos. Acest beneficiu depinde însă de cantitatea și tipul de ciocolată pe care îl consumi, cât și de greutatea corporală totală. Cu moderatie, ciocolata poate fi o parte sănatoasă...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep 2019, 12:55

Una din trei persoane se confruntă cu problema tensiunii arteriale ridicate. Cercetătorii de la Universitatea Boston dezvăluie că un vinovat pentru această afecțiune este acidul uric - același care provoacă gută. Acidul uric este un produs obișnuit al metabolismului, dar dacă nivelul din...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep 2019, 09:15

Colesterolul mărit crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Realizarea anumitor modificări în alimentație poate ajuta reducerea lipoproteinei cu densitate mică sau colesterolul „rău” și creșterea lipoproteina de înaltă densitate sau colesterolul...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep 2019, 17:59

Copiii sub 5 ani ar trebui să evite laptele pe bază de plante, conform noilor studii despre alimentația copiilor. Laptele pe bază de plante obținut din orez, nucă de cocos, ovăz sau alte amestecuri - cu excepția laptelui de soia fortificat - nu are hrană esențială pentru dezvoltarea timpurie,...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep 2019, 13:07

Prima Caravană națională de informare și testare gratuită pentru boala celiacă desfășurată în România s-a încheiat, după un traseu de 2800 de km parcurși în întreaga țară. Evenimentul a fost organizat de un cunoscut lanț de Hypermarketuri și Asociația Română...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep 2019, 12:45

Exercițiile cardiovasculare sau cardio mențin ritmul cardiac pentru o perioadă de timp. Exercițiul de tip cardio poate debloca arterele, dar poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Cardio include ridicări de greutăți, alergare, ciclism, drumeție, dans și sporturi de echipă.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep 2019, 10:57

Ne place să ne gândim la creierul nostru ca la ceva separat de corpurile noastre. Totuși biologic, modul în care îți hrănești corpul îți afectează creierul. Funcţionarea bună a creierului necesită anumite substanțe nutritive și, atunci când acesta nu obține...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep 2019, 17:13

Un caz extrem de consum de mâncare de tip junk food a provocat orbirea unui adolescent, potrivit unui nou raport de caz publicat în Annals of Internal Medicine. Cercetătorii de la Universitatea Bristol, care au examinat cazul, recomandă clinicienilor să ia în considerare...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep 2019, 10:26

Sunt multe alimente din care putem alege atunci când adoptăm un stil de viață sănătos, dar contează foarte mult și cantitatea din ele pe care o mâncăm, arată cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu. Spre exemplu, un fruct de altfel foarte bun pentru sănătate, dacă depășești o...

Scris de: Dana Lascu       16 sep 2019, 23:23

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel