Recomandări
Pagina 112

Îți simți mâinile, picioarele sau laba piciorului ca și cum ar fi „pe ace”? Ți-e frig la mâini și la picioare? Ei, bine, deficiența de vitamina B12 poate deteriora teaca protectoare care acoperă nervii. Boli cum ar fi cea celiacă, Crohn sau alte afecțiuni...

Scris de: Dana Lascu       19 noi 2018, 19:38

Dacă partenerul tău are o tulburare de somn, probabil că nu doarme bine nici el, nici tu. Pierderea somnului poate influențează modului în care te simți în timpul zilei și, de asemenea relația ta cu partenerul. Tulburările de somn afectează până la 45% din populație, insomnia...

Scris de: Alexandra Mănăilă       18 noi 2018, 09:01

Meteorologii au anunțat că temperaturile scad dramatic din această noapte, așa că dr.Tudor Ciuhodaru, conferențiar universitar și medic primar medicină de urgență, a realizat un ghid pentru cei care vor înfrunta frigul. Ce trebuie să știi ca să nu îngheți și cum acționezi în...

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2018, 22:48

Ridicarea greutăților pentru o oră pe săptămână vă poate reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral cu 40 până la 70%, potrivit unui nou studiu. Efoturile de peste o oră la sala de forță nu au adus niciun beneficiu suplimentar, au descoperit cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2018, 09:17

Cercetătorii susţin că există o legătură modul cum ne vedem în oglindă și procesul de îmbătrânire. Psihologul Angela Nuțu explică ce poți face ca să încetinești acest proces.

Scris de: Dana Lascu       13 noi 2018, 09:22

În ciuda strădaniei companiilor producătoare de tutun care au încercat pe toate căile să demonstreze că noile lor produse electronice sunt mai „sănătoase”, FDA se pregătește să supună țigările electronice acelorași reguli ca țigările normale. SUA va fi prima țară unde...

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2018, 09:33

La nivel mondial, între 4 și 6% dintre oameni suferă de depresie sezonieră. Din cauză că ziua se scurtează si iarna stă să bată la ușă, se instalează astenia de toamnă.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 noi 2018, 22:50

Dr. Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai mediatizați medici din România, a scris pe pagina lui de Facebook o serie de sfaturi adresate, cu precădere, tinerilor.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 noi 2018, 16:46

Trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară au identificat alimentelor responsabile de epidemiile cu E.coli, Salmonella, Listeria și Campylobacter. Raportul lor a fost publicat ASTĂZI! Iată alimentele potențial periculoase!

Scris de: Dana Lascu       09 noi 2018, 20:20

Pe măsură ce îmbătrânim avem nevoie de mai multe vitamine și minerale. Nu vă repeziți, însă, în suplimente alimentare, pentru că unele sunt chiar periculoase, atrag atenția medicii. Mai bine vă adaptați dieta la nevoile organismului. Iată de ce vitamine ai nevoie și de...

09 noi 2018, 17:39

În general, în locuințele noastre sunt multe substanțe toxice, unele chimice, altele acumulate în mod natural. Pentru că e vremea potrivită pentru curățenia de toamnă, ne-am gândit să vă atragem atenția asupra unor lucruri extrem de importante. Spre exemplu, care sunt...

Scris de: Dana Lascu       08 noi 2018, 22:10

Mamografiile scad cu 60% riscul de deces în urma cancerului de sân în primii zece ani după diagnosticare.

Scris de: Sebastian Florea       08 noi 2018, 20:13

Membră a familiei mentei, salvia (Salvia officinalis) provine de pe coasta de nord a Mediteranei, unde a fost folosită în mod tradițional pentru gătit. Dincolo de proprietățile culinare, salvia este mai puțin cunoscută pentru capacitatea sa ridicată de antioxidanți și multe beneficii...

Scris de: Cătălina Burghelea       08 noi 2018, 15:55

Părinții divorțează, copilul suferă. E un fapt real, comun și natural, din păcate, spun psihologii. Există însă lucruri pe care părinții le pot face astel încât odraslele lor să treacă mai ușor peste despărțire.

Scris de: Dana Lascu       07 noi 2018, 22:43

Cultivat de azteci acum 8000 de ani, istoria veche a amarantului poate fi urmărită în Mexic și Peninsula Yucatan. Astăzi, este cultivat în Africa, India, China, Rusia, în întreaga Americă de Sud și, din nou, în America de Nord. Unul dintre motivele pentru care...

Scris de: Cătălina Burghelea       07 noi 2018, 16:11

Colina este un nutrient esențial necesar pentru diferitele procese fiziologice - de la menținerea unei structuri celulare adecvate, la susținerea funcției sistemului nervos. Află de ce ai nevoie de acest nutrient și cum poți mări nivelul de vitamine, pentru a evita deficitul de colină.

Scris de: Cătălina Burghelea       07 noi 2018, 15:11

Intoxicația cu fum și arsurile sunt principalele pericole la care se expun persoanele implicate într-un incediu. Peste 800 de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara" din municipiul Hunedoara au fost evacuaţi în această dimineață din sălile de clasă de către...

Scris de: Alexandra Mănăilă       07 noi 2018, 14:01

Dimineața este cea mai grea parte a zilei, când, de multe ori, sari peste micul dejun sau ronțăi câțiva covrigei, în speranța că stomacul nu rămâne gol. Din păcate, multe dintre tabieturile tale matinale îți pot pune sănătatea în pericol, astfel că este bine...

Scris de: Cătălina Burghelea       07 noi 2018, 10:51

Mai mult de 9 din 10 adulți ajunși la vârsta a doua au un tip de boală cronică, iar aproape 8 din 10 au mai mult de una, arată statisticile oficiale. Deci probabilitatea de a avea astfel de afecțiune, mai devreme sau mai târziu, după ce treceți de 50 de ani, e mare. Există,...

Scris de: Dana Lascu       07 noi 2018, 16:01

Cercetătorii au analizat ipoteza potrivit căruia succesul în școală și în carieră se datorează mai mult decât inteligenței. Competențele non-cognitive sunt, de asemenea, extrem de importante.

Scris de: Dana Lascu       06 noi 2018, 18:56

Ceea ce alegem să consumăm are un impact foarte mare asupra sanătății noastre. Avem grijă să consumăm alimente cât mai sănătoase, să avem un aport de vitamine complet și așa mai departe. Însă, de câte ori ne gândim ce produse aplicăm pe corp? Lăsând la o parte...

Scris de: Cătălina Burghelea       06 noi 2018, 11:28

Bărbați, atenție la cât dormiți! Prea mult sau prea puțin somn poate afecta riscul de AVC (accident vascular cerebral). Contează și rasa bărbatului, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       05 noi 2018, 22:54

Cei mai mulți au auzit de iod, dar puțini își dau seama de cât de important este pentru sănătatea lor, în special sănătatea creierului, deoarece îmbunătățește nivelul de energie, cunoașterea, memoria și starea de spirit.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 noi 2018, 12:07

Un somn odihnitor și o dispoziție bună te pot ajuta să-ți începi dimineața în forță. Totodată, energia, concentrarea și alimentele potrivite pot fi impulsul de care ai nevoie.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 noi 2018, 09:04

Cum și de ce trebuie să te speli corect pe mâini: Bacteriile și virusurile periculoase sunt peste tot, și nu ai cum să le ocolești. Deci, ce puteți face pentru a evita îmbolnăvirea?

Scris de: Dana Lascu       04 noi 2018, 11:37

Produse de bodybuilding, la ce riscuri te supui: Suplimentele destinate celor care vor să-și crească masa musculară pot conține steroizi sau substanțe similare care ar putea prezenta riscuri semnificative pentru utilizatori, avertizează FDA. Iată care sunt riscurile:

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2018, 22:28

Fie că vorbim de gastrită, fie de ulcer, ambele sunt afecțiuni gastro-intestinale care afectează stomacul. Până aici, nimic anormal. Doar că foarte multă lume le confundă. Însă, fiecare afecțiune are caracteristici diferite care te ajută să le diferențiezi.

Scris de: Cătălina Burghelea       02 noi 2018, 16:36

Superglue, cum îl scoți de pe piele: când ai ceva de lipit rapid acasă te poți alege cu adesivul pe degete. În loc să-l smulgi, mai bine aplică una din metodele sigure de a-ți cutăța mâinile fără să-și lezezi pielea. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       01 noi 2018, 09:04

De culoare verzuie, asemănătoare cu menta, roinița este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce ficatului, sănătății inimii și pentru un somn liniștit.

Scris de: Cătălina Burghelea       31 oct 2018, 19:24

Cursuri gratuite despre naştere, lăuzie, îngrijirea şi alimentaţia bebeluşului, susţinute de personal medical din secţiile de neonatologie, se vor desfăşura în patru maternităţi din Capitală.

Scris de: Cătălina Burghelea       31 oct 2018, 17:55

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel