Recomandări
Pagina 72

Creierul adulților sănătoși s-a recuperat mai repede după o provocare vasculară ușoară și a obținut rezultate mai bune la teste complexe după consumul de cacao.

Scris de: Florina Pop       24 noi 2020, 16:09

Vitamina B12 joacă un rol crucial în menținerea sănătății celulelor sanguine, a sistemului digestiv, a creierului și a sistemului nervos. Deficiența de vitamina B12 are o listă de simptome comune, iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2020, 23:22

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune că alimentația ne afectează comportamentul și că anumite alimente sunt hrana perfect pentru creier. 

Scris de: Dana Lascu       21 noi 2020, 17:38

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune că trebuie să fim atenți cum păstrăm grăsimile ca să nu se strice.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi 2020, 18:11

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică, într-o postare pe Facebook, de ce miroase conopida când este gătită.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi 2020, 17:04

În doar cinci dintre produsele pe care românii par să le prefere la masa de post poți aduna până la 38 de E-uri, arată un studiu al InfoCons. 

Scris de: Dana Lascu       18 noi 2020, 12:23

Beneficiile pentru sănătate aduse de ouă s-ar putea să nu fie atât de mari pe cât se crede, ba din contra, noi cercetări arată că un consum excesiv poate crește riscul de diabet de tip 2. Iată ce cantitate pare să fie periculoasă

Scris de: Dana Lascu       17 noi 2020, 08:45

Îngrijirea sistemului osteo-articular în sezonul rece este esențială, mai ales că urmează o perioadă în care consumul de alimente proaspete scade, iar mișcarea, un aliat al articulațiilor sănătoase, nu mai are loc cu regularitate, din cauza condițiilor climaterice precare, arată medicul primar...

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2020, 16:20

Lector univ.  Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, cum putem alege carbohidrații sănătoși. 

Scris de: Angela Sabău       12 noi 2020, 23:16

Cercetătorii au descoperit că ardeiul iute ar putea avea un efect grozav asupra vieții și sănătății oamenilor.

Scris de: Dana Lascu       10 noi 2020, 19:10

Muzica poate ajuta la îmbunătățirea încrederii, a stimei de sine, dar poate reduce anxietatea la bolnavii de cancer și la cei care sunt duși la Terapie Intensivă.

Scris de: Adisa Codruț       10 noi 2020, 08:54

Medicul nutriționist Mihaela Bilic s-a declarat „cucerită” de fructele pe care le-a gustat pentru prima dată.

Scris de: Angela Sabău       10 noi 2020, 07:31

Vitamina K și mineralul potasiu (K) sunt micronutrienți esențiali de care corpul are nevoie ca să funcționeze în parametri normali.

Scris de: Florina Pop       09 noi 2020, 09:34

Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să consumăm fructe, legume, dar și să folosim condimente, bogate în antioxidanți care cresc rezistența corpului în lupta cu infecțiile virale.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi 2020, 12:39

765 de medici, dentiști și farmaciști vor primi certificate de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi 2020, 12:21

Organismul uman are nevoie de soare, nu de prea mult, dar nici de puțin. Soarele scade tensiunea arterială și are efecte benefice asupra inimii.

Scris de: Florina Pop       06 noi 2020, 09:28

Evitarea acelor alimente care sporesc inflamația scade riscul de boli cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi 2020, 14:40

Specialiști recomandă ca o anumită vitamină să nu lipsească din dieta zilnică.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi 2020, 11:43

Nivelurile de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu IQ-ul copiilor lor,susține un studiu. 

Scris de: Florina Pop       03 noi 2020, 16:52

Un nou studiu de laborator sugerează că vitamina D, dar cu un aport mare, ar putea încetini apariția fragilității la persoanele în vârstă. 

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2020, 08:08

Vitamina C, deseori numită și acid ascorbic, susține sistemul imunitar și ajută organismul să utilizeze fierul pe care îl obțineți din alimente. Deși se crede că portocalele au cea mai mare cantitate de vitamina C, alte fructe și legume conțin de fapt o cantitate mai mare. 

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2020, 22:30

O echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge a testat orice înseamnă material, de la tricouri, șosete, jeans, inclusiv pungile de la aspiratoare pentru a determin a ce tip de material este cel ai eficient în a proteja contra coronavirusului, virusul care declanșează boala COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2020, 18:21

Grijile pot afecta corpul în moduri în care nu v-ați aștepta. Acea neliniște continuă și sensibilitate extremă se simt atât în viața de zi cu zi, la slujbă sau în relațiile cu ceilalți, cât și calitatea muncii sau a somnului.

Scris de: Adisa Codruț       02 noi 2020, 12:15

Deși francezii mănâncă alimente grase și beau vin roșu, au printre cele mai mici rate de obezitate și boli de inimă.

Scris de: Florina Pop       01 noi 2020, 10:21

Chirurgul Dragoș Romanescu a explicat, la DC Medical, ce cantitate de alcool poate fi consumată în siguranță și, mai ales, cum să bei astfel încât ficatul să aibă timp să se regenereze și să nu se îmbolnăvească. 

Scris de: Dana Lascu       31 oct 2020, 08:35

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că grăsimile din carnea de porc sunt acizi grași mononesaturați, similari celor din uleiul de măsline, iar grăsimea de porc conține Omega 3.

Scris de: Adisa Codruț       29 oct 2020, 20:55

Mai multe asociații din țară cer Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor să ia măsuri legale pentru eliminarea din spațiul public a reclamelor înșelătoare la produsele de tutun. 

Scris de: Adisa Codruț       29 oct 2020, 16:46

Schimbarea sezonului, suprapusă peste pandemia pe care o traversăm, supune organismul la un stres suplimentar, astfel că sistemul imunitar are nevoie de o serie de vitamine și minerale suplimentare. Dr. Adina Alberts ne spune din ce alimente le putem lua.

Scris de: Angela Sabău       27 oct 2020, 17:52

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că o combinație a două alimente are efect antidepresiv, inducând o stare de bine. 

Scris de: Dana Lascu       26 oct 2020, 08:52

Medicul Tudor Ciuhodaru face câteva recomandări pentru a depăși cu ușurință stresul schimbării orei.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct 2020, 07:54

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel