Diete/Fitness
Pagina 70

Copiii cu tulburări de spectru autism (TDA) tind să aibă mai multe probleme medicale, inclusiv simptome gastrointestinale (GI), cum ar fi dureri abdominale, constipație și diaree, în comparație cu micuții care nu suferă de această afecțiune.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 feb 2020, 10:35

Dacă doriți să controlați apariția pietrelor la rinichi, este important să vă analizați dieta. Există mai multe alimente care provoacă pietre la rinichi.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 feb 2020, 08:42

Antrenamentele scurte şi intense, de tip interval, şi cele mai lungi, dar de intensitate moderată, sunt cele mai bune, atât pentru sănătatea inimii cât şi a creierului, conform unui studiu publicat joi de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud. În schimb,...

Scris de: Georgiana Ioniță       07 feb 2020, 13:03

Persoanele în vârstă active fizic beneficiază de riscuri reduse de moarte precoce, cancer de sân și prostată, fracturi, căderi recurente, limitări funcționale, declin cognitiv, demență, boala Alzheimer și depresie.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 feb 2020, 09:45

O componentă găsită în ardeiul iute ar putea ajuta în bolile cardiovasculare, spun cerctătorii care au descoperit efectele benefice ale acesteia.

Scris de: Angela Sabău       05 feb 2020, 01:55

Noile cercetări arată că limitarea alimentelor bogate în proteine, care conțin în mod natural niveluri ridicate de aminoacizi cu sulf, cum ar fi carnea, lactatele, nuci și soia, pot reduce riscul de boli cardiovasculare.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb 2020, 13:30

Muzica High-tempo (ritm alert) poate crește beneficiile exercițiului fizic și poate reduce efortul perceput, în special în timpul antrenamentelor de anduranță.  

Scris de: Georgiana Ioniță       02 feb 2020, 14:37

Persoanele care consumă în mod regulat produse fermentate din soia, cum ar fi miso şi natto, ar avea un risc redus de deces prematur, conform unui studiu efectuat în Japonia.

Scris de: Angela Sabău       30 ian 2020, 09:48

Una dintre cauzele cancerului de sân poate fi inflamația declanșată de bacteriile dăunătoare, spun cercetătorii. Iaurtul conține bacterii care fermentează lactoza benefică frecvent întâlnite în lapte, similar cu bacteriile - sau microflora - găsite in sânii mamelor...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian 2020, 13:40

În primul studiu care a analizat dacă sensibilitatea la gluten provoacă simptome mentale, cercetătorii descoperă o legătură clară între gluten și depresie.  

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian 2020, 10:20

Fierul ajută organismul să producă suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul în întregul corp. Prin urmare, persoanele care au deficiență de fier simt adesea oboseala nejustificată. Dacă este suspectată deficiența de fier, este important să vă asigurați că alimentele...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 ian 2020, 09:45

Modificările care apar în timpul perimenopauzei pot fi incomode și frustrante pentru multe femei. Perioadele menstruale mai grele și simptomele premenstruale mai accentuate, transpirațiile nocturne și bufeurile, migrenele și schimbările de dispoziție sunt printre efectele fizice și...

Scris de: Georgiana Ioniță       22 ian 2020, 20:53

Cercetările anterioare au sugerat că există o legătură între depresie și consumul de ceai. Acum, un nou studiu investigează în continuare această relație.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 ian 2020, 18:14

Un studiu realizat pe mii de bărbați și femei susține că un consum mai mare de proteine bazate pe plante ar spori longevitatea și ar scădea riscul de boli de inimă sau cancer.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian 2020, 19:13

Noile cercetări efectuate constată că aportul de zahăr modifică circuitele de procesare a recompenselor creierului într-un mod similar cu drogurile care creează dependență

Scris de: Georgiana Ioniță       19 ian 2020, 08:59

O dietă sănătoasă este o componentă uriașă scăderii tensiunii arteriale. Există o dietă special concepută pentru asta, dar presupune anumite schimbări în stilul de viață

Scris de: Dana Lascu       18 ian 2020, 18:06

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai populare diete și nu exclude pâinea și vinul.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian 2020, 07:37

Zincul și fierul sunt esențiale pentru o sănătate bună. Zincul este esențial pentru un sistem imunitar sănătos, creștere, vindecarea rănilor, reproducere, fertilitate și simțul gustului și al mirosului. Corpul tău are nevoie de fier pentru formarea globulelor roșii care transportă oxigen...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian 2020, 11:55

Un nou studiu arată cum consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi - atât lapte fără grăsimi, cât și 1% - este asociat semnificativ cu o îmbătrânire mai lentă la adulți.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian 2020, 09:03

Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să mențină dieta permanent. Nutriționiștii au mici trucuri pentru a le face eficiente.

Scris de: Angela Sabău       15 ian 2020, 11:26

Fără fier, corpul tău nu poate produce globule roșii, care sunt celulele responsabile cu furnizarea de oxigen a organelor. Ca mineral esențial, fierul este obținut în mod obișnuit din dietă. Când nu puteți obține suficient fier, corpul dumneavoastră dezvoltă o varietate de simptome,...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian 2020, 11:12

Avantajele exercițiilor fizice sunt binecunoscute, dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în stare să faceți o plimbare rapidă sau să suportați un antrenament greu?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian 2020, 09:47

Dacă pierderea în greutate se situează pe lista de rezoluții a Anului Nou, este posibil să doriți să fie nevoie să beți o cană de cafea fierbinte. De ce? Noile cercetări sugerează că doar 4 căni de cafea pe zi pot ajuta efectiv la eliminarea unor grăsimi corporale.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian 2020, 08:47

Pierderea poftei de mâncare este atunci când nu simți că îți este foame sau nu vrei să mănânci. Este posibil să nu puteți mânca fizic dacă stomacul vă supără stomacum și nu vă va permite să mâncați. Și bolile pot provoca pierderea poftei de mâncare,...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian 2020, 11:13

„Sănătos nu este gustos”, pare să fie concluzia la care ajung oamenii atunci când trebuie să aleagă un produs alimentar bazându-se doar pe aspect. Asta a dovedit un studiu în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       10 ian 2020, 08:11

Consumul de ceai de cel puțin trei ori pe săptămână este legat de o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit unui studiu publicat astăzi în European Journal of Preventive Cardiology, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC) .

Scris de: Georgiana Ioniță       09 ian 2020, 08:34

Excesul de greutate la vârsta de 3 ani a fost asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani, se arată într-un studiu asupra adolescenților din Japonia.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 ian 2020, 10:25

După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați vegetali.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian 2020, 22:49

Dacă ai nevoie de încă un motiv pentru a dormi suficient, iată unul care te poate trezi: Știința arată că lipsa somnului te poate face să mănânci mai mult.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian 2020, 13:25

O nouă metaanaliză examinează 40 de ani de cercetare în încercarea de a afla cantitatea ideală de fibre pe care ar trebui să o consumăm pentru a preveni boala cronică și mortalitatea prematură.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian 2020, 15:03

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel