Diete/Fitness
Pagina 86

Nivelul ridicat de substanțe chimice toxice din sânge a fost legat de un risc ridicat de boală celiacă la tineri, arată o nouă cercetare.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 mai 2020, 08:32

Consumul exagerat de zahăr, grăsimi trans sau acumularea de kilograme în plus, sunt doar câteva din cauzele care stau la baza afecțiunilor hepatice.

Scris de: Adisa Codruț       11 mai 2020, 09:52

O investiție considerabilă în educație, și în țările cu venituri mici, ar duce la îmbunătățirea nutriției, mai ales în grupurile defavorizate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       09 mai 2020, 22:36

Vitamina D joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății oaselor, a funcției musculare și a sistemului imunitar.

Scris de: Adisa Codruț       09 mai 2020, 09:47

Oamenii de știință susțin că ceaiul verde poate ajuta la slăbit. 

Scris de: Adisa Codruț       06 mai 2020, 09:32

Boala Alzheimer ar putea avea o legătură cu consumul redus de flavonoide din copilărie sau tinerețe, spun cercetătorii. 

Scris de: Angela Sabău       06 mai 2020, 07:31

Deoarece cofeina este o substanță psihoactivă, poate provoca unele efecte secundare neplăcute, inclusiv tulburări de somn.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 mai 2020, 23:51

Dr Mihaela Bilic spune că de la începutul lui aprilie până la jumătatea lunii iunie ar trebui să consumăm un anumit tip de brânză, care, dacă este proaspăt, are un aport mare de Omega3 și fitonutrienți.

Scris de: Dana Lascu       29 apr 2020, 18:54

Dacă beți cafea, este posibil să nu absorbiți magneziul eficient, ceea ce poate duce la o deficiență de magneziu.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 apr 2020, 07:31

Primul studiu care examinează legăturile dintre metodele de preparare a cafelei și riscurile de atacuri de cord și deces a desemnat cafeaua filtrată drept cea mai sigură.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr 2020, 12:30

Sarea este cunoscută ca fiind un factor important în hipertensiune, astfel că înlocuirea ei cu un un substituent ar putea preveni aproape 500.000 de decese cauzate de boli cardiovasculare.  

Scris de: Angela Sabău       23 apr 2020, 06:31

Dopamina este un neurotransmițător care se găsește în creier, care stimulează fericirea și excitabilitatea și îți poate îmbunătăți starea generală.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr 2020, 06:20

O persoană care are intoleranță la ou nu poate digera ouăle. Această incapacitate poate duce la diverse simptome, inclusiv balonare, crampe, greață sau diaree.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 apr 2020, 11:03

Consumul ridicat de legume tradiționale înainte de concepție, poate ajuta la reducerea riscului de naștere prematură.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 apr 2020, 10:37

”Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou”, este de părere medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 apr 2020, 10:13

Paul Anghel, director general la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a formulat o serie de recomandări pentru ca masa de Paști să fie sigură.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 apr 2020, 08:58

Ai colesterol mare? Există un aliment despre care cercetătorii spun că este cel mai bun dacă vrei să ți-l scazi. 

Scris de: Angela Sabău       12 apr 2020, 18:49

Îndulcitorii sunt utilizați în diete pentru a înlocui zahărul, cu scopul de a evita luarea în greutate. Specialiștii atrag atenția că indirect, utilizarea lor poate duce la un consum de alimente ce va avea efectul invers.

Scris de: Angela Sabău       12 apr 2020, 15:12

Consumul unei diete bogate în fibre a fost legat de o incidență redusă a cancerului de sân într-o analiză a tuturor studiilor potențiale relevante.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 apr 2020, 11:51

Riscul de depresie este mai mare la persoanele supraponderale sau obeze, spun oamenii de știință.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr 2020, 08:17

Dr. Cristina Spiroiu recomandă consumul de fructe şi legume, de proteine de bună calitate - cum sunt cele din brânză, ouă, carne, peşte -, iar dulciurile şi făinoasele, care conţin multe calorii şi puţine elemente nutritive valoroase, ar trebui să fie limitate.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr 2020, 11:03

Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră aduce beneficii neașteptate asupra sănătății creierului.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 apr 2020, 18:31

Americanii laudă spanacul drept aliment antianemie, pentru că nu au aflat ce valoroase sunt urzicile, transmite nutriționistul Mihaela Bilic.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 Martie 2020, 12:05

Fizioterapeutul Toma Vasilescu a explicat, în exclusivitate, la DC Medical, cum ar trebui să procedeze oamenii în perioada de izolare la domiciliu, pentru a-și menține tonusul și pentru a evita anumite probleme de ordin fizic.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 Martie 2020, 17:20

Corina Petrea, kinetoterapeut în pediatrie, a explicat, în exclusivitate, pentru DC Medical, care sunt efectele izolării pentru cei mici și ce exerciții ar trebui să facă pentru a evita anumite probleme.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 Martie 2020, 17:14

Dr Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, care sunt cele 5 reguli de bază pe care să le urmezi ca să nu te îngrași când ești în izolate la domiciliu.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 Martie 2020, 07:11

Într-un studiu publicat recent, cercetătorii din Taiwan au concluzionat că dietele vegetariene bogate în nuci, soia și legume pot scădea riscul de accident vascular cerebral.  

Scris de: Georgiana Ioniță       15 Martie 2020, 06:21

Cercetări recente au arătat că dacă urmezi postul intermitent pentru pierderea în greutate poți avea unele beneficii pe termen scurt. Dar efectele pe termen lung nu sunt cunoscute.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 Martie 2020, 15:30

Este mai bine să slăbești rapid sau lent? Gustările sunt bune sau rele? Ce rol joacă metabolismul?

Scris de: Georgiana Ioniță       09 Martie 2020, 16:13

De ce unii oameni simt că au nevoie de trei căni de cafea doar pentru a trece ziua în timp ce alții sunt mulțumiți doar cu una? De ce unii oameni detestă cafeaua? Noile cercetări sugerează că aportul nostru de cafea este influențat de genetică și mediu.

Scris de: Georgiana Ioniță       09 Martie 2020, 08:27

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel