Diete/Fitness
Pagina 83

Zeci de cercetări arată că organismul preferă să asimileze calciu din alimente, nu din suplimente. Dacă puteți mânca lactate, e ușor, dar dacă sunteți intolerant la lactoză aportul zilnic de calciu poate fi o mare provocare. Iată celelalte alimente care conțin calciu

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 09:03

Cercetătorii de la Universitatea Saint Louis au descoperit că adoptarea unei diete mediteraneene poate îmbunătăți anduranță atleților – adică rezistența la exerciții fizice - după doar patru zile.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie 2019, 08:01

Sunt zeci de produse cu îndulcitori artificiali pe care e afișată, mare și vizibilă, o siglă pe care scrie „DIETETIC”. Dar sunt cu adevărat acești înlocuitori artificiali ai zahărului de ajutor în dietă sau reprezintă un posibil pericol mortal? O meta-analiză arată...

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie 2019, 08:56

Broccoli, această legumă versatilă din familia brasicaceelor (cruciferelor), asemănătoare cu conopida, ar trebui să fie inclusă în dieta zilnică. Se găsește la toate magazinele, se păstrează bine în frigider și poate fi pregătită într-o varietate de moduri. Cel mai important e...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie 2019, 09:52

Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutrition.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie 2019, 15:42

Femeile par să aibă mai multe beneficii în urma dietei mediteraneene, decât bărbații. Nu e clar pentru cercetători care este explicația, dar cifrele sunt certe.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie 2019, 16:57

Un studiu realizat de Universidad Autónoma Metropolitana din Mexic a clarificat nivelurile diferite de antioxidanți, concentrându-se pe opt genotipuri de roșii care au culori diferite!  Antioxidanții naturali sunt intens promovați în ultimii ani datorită beneficiilor lor...

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 21:06

Ouăle par a fi utile în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane timp de nouă ani a demonstrat asta. 

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 07:33

Proteinele își dovedesc încă o dată rolul vital în sănătatea și independența noastră. Un nou studiu, realizat pe oameni cu vârsta de 85 de ani și mai mult, arată că dacă aceștia mănâncă o cantitate mai mare de proteine în fiecare zi, își păstrează mai...

Scris de: Dana Lascu       25 feb 2019, 23:32

Dieta fără carne „poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea mintală, dar și reduce diabetul și greutatea” arată o revizuire publicată recent. Pentru această analiză, cercetătorii au cumulat rezultatele a 11 studii care au analizat efectele unei diete pe bază de...

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 22:59

Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate.

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 09:39

Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză s-ar putea confrunta cu un deficit de calciu în organism. Specialiștii recomandă câteva alimente care pot înlocui cu succes lactatele, ca sursă de calciu.

Scris de: Angela Sabău       22 feb 2019, 22:47

Grasimile monosaturate - care intră în categoria grăsimilor nesaturate - se găsesc în măsline, nuci și avocado, precum și în carne și produse lactate. Dar cele care provind din plante sunt mai bune pentru inimă decât cele de origine animală, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 08:01

Termenii „înlocuitori de zahăr” sau „îndulcitori” reprezintă o capcană care acoperă o gamă largă de alternative. Dar valoarea lor ca ajutor pentru sănătate sau dietă este incertă.

Scris de: Dana Lascu       19 feb 2019, 08:45

Dieta are o legătură strânsă cu astmul bronșic. Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, a vorbit EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL despre această conexiune. VIDEO

Scris de: Angela Sabău       18 feb 2019, 15:34

Un motiv în plus să slăbești! Numărul de calorii pe care o persoană îl consumă influențează direct performanța diferitelor celule. Un grup de cercetători de la Universitatea din Sao Paulo (USP) a arătat, în mai multe studii, că mesele cu conținut scăzut de calorii au un efect...

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2019, 12:07

Dacă tot suntem în săptămâna iubirii - și mâine e Valentine’s Day - cunoscutul nutriționist dr, Mihaela Bilic vorbește despre o relație pe care o avem cu toții: cea cu mâncarea. Iată cât de nociv este să oscilezi între dragoste și ură cu acest...

Scris de: Dana Lascu       13 feb 2019, 11:32

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că există un tip de alimente din care poți ronțăi liniștit, că nu te îngrași și nici nu-ți afectează sănătatea. Iată care sunt acestea și ce beneficii aduc:

Scris de: Dana Lascu       02 feb 2019, 12:35

Ani de zile, ni s-a băgat în cap că micul dejun este „cea mai importantă masă a zilei”, mai ales atunci când vrei să îți menții o greutate sănătoasă sau să slăbești. Dar noi cercetări sugerează că nu este adevărat. Micul dejun poate să te îngrașe, nu te...

Scris de: Dana Lascu       01 feb 2019, 08:01

Ca să câștigi sănătate, tot ce trebuie să faci e să scapi de obezitate. Asta pare să fie morala unui studiu care arată că dacă slăbești încet sau repede nu contează, pentru asta nu va înclina balanța făcându-te mai sănătos. Când vine vorba de sănătatea generală,...

Scris de: Dana Lascu       31 ian 2019, 10:15

Vitamina E este un antioxidant puternic care poate ajuta la protejarea celulelor de deteriorarea adusă de radicalii liberi. Obținerea unei cantități suficiente de vitamina E poate, de asemenea, să reducă riscul unei serii de afecțiuni grave, ba chiar mortale, inclusiv cancer, boli...

Scris de: Dana Lascu       29 ian 2019, 23:24

Atunci când sunteți la dietă și numărați caloriile, nu uitați de cele din băuturi. S-ar putea să nu realizați câte calorii... beți!

Scris de: Dana Lascu       29 ian 2019, 00:00

În cazul femeilor cu vârsta de peste 30 de ani, care s-au îngrășat în ultima decadă cu peste 10% din greutatea corporală, poate fi de vină jobul pe care îl au, mai ales cât de stresant este acesta, arată un studiu realizat în Suedia.

Scris de: Dana Lascu       27 ian 2019, 16:46

Consumul regulat de alimente prăjite este legat de un risc crescut de deces din cauza oricărei cauze și a unui deces legate de bolile de inimă, printre femeile aflate în postmenopauză, adică după vârsta de 50 de ani, constată un studiu american publicat zilele trecute în The...

Scris de: Dana Lascu       26 ian 2019, 22:33

V-ați întrebat vreodată de ce ne gândim și poftim mâncărurile pe care încercăm să le evităm atunci când ținem dietă? Sau doriți să existe o cale de a vă controla sau potoli pofta?

Scris de: Dana Lascu       25 ian 2019, 19:53

Greutatea în exces mărește riscul de probleme de sănătate asociate, inclusiv riscul de diabet zaharat de tip 2 și boli de inimă, prin urmare, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au derulat cel mai mare studiu până în prezent în care au analizat de ce unii...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 ian 2019, 14:12

O dietă bogată în legume și pește este asociată cu un risc mai scăzut de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul sarcinii, o afecțiune cunoscută sub numele de preeclampsie. În schimb, o dietă occidentală - bogată în cartofi, carne, pâine albă și margarină -...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 ian 2019, 12:41

Deseori, nutriționiștii sugerează că, dacă vreți să slăbiți sau să nu vă îngrășați, trebuie să mestecați fiecare mușcătură de 15 sau mai multe ori pentru a oferi creierului timp să proceseze ceea ce mâncați și să trimită semnalul că sunteți plin. Acum, un grup de studii a constatat...

Scris de: Dana Lascu       24 ian 2019, 17:34

Tinerețea fără bătrânețe e un deziderat care poate fi atins. Deocamdată nu putem vorbi despre nemurire, dar există un lucru pe care putem să-l facem aproape toți și care amână îmbătrânirea. Un studiu arată că persoane cu vârste în 55 și 79 de ani pot,...

Scris de: Dana Lascu       23 ian 2019, 18:02

Un decalaj de două ore între ultima masă a zilei și ora de culcare nu este asociat cu nici o diferență distinctă a nivelurilor de glucoză din sânge la adulții sănătoși pe termen lung. Practica se consideră a fi bună pentru sănătate, în special pentru a reduce riscul de...

Scris de: Alexandra Mănăilă       23 ian 2019, 15:12

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel